Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
No More Heroes

No More Heroes

Med strålsvärd i högsta hugg klyver Travis Touchdown fiende efter fiende mitt itu i Wii-röjaren No More Heroes. Elfving har analyserat de censurerade blodfläckarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här med Internet är farliga grejer. Där får ungdomar tag på bombrecept, chattar med fula gubbar och... besöker nätauktioner. Ta Travis Touchdown till exempel, en helt vanlig kille som gillar manga och TV-spel; när han skaffar ett strålsvärd från nätet förvandlas han från skötsam ungdom till fullblodad mördare.

Ivrig över att få pröva sin nya Beam Katana dröjer det inte länge innan Travis hamnar i slagsmål. Motståndaren är dock inte vem som helst utan en blodtörstig lönnmördare vid namn Helter Skelter. Travis vinner dock fighten och uppmärksammas sålunda av en hemlig organisation, UAA, där han snabbt blir medlem och tar sig an fler morduppdrag. Livsfarligt, det där Internet...

No More Heroes är alltså en våldsam historia vilket inte är helt oväntat med tanke på utvecklaren Grasshoppers tidigare konstvåldstitel Killer 7. I No More Heroes klyvs fienderna visserligen mitt itu av Travis klinga, men med den tecknade stilen är det långt ifrån osmakligt om du frågar mig. Om du däremot frågar de som censurerat No More Heroes har de andra åsikter och därför kommer vi i Europa att få se svart sörja och inte blod spruta ur de fallna fienderna.

Censuren är förstås trist, irriterande och larvig men No More Heroes har lyckligtvis mer än bara blod att bjuda på. Alla som har sett den otroligt läckra trailern vet att samma fräna designval som gjordes för Killer 7 är tillbaka, ännu snyggare och stilsäkrare. Färgpaletten, karaktärsdesignen och animationerna är professionellt och framförallt unikt gjorda och eftersom vi lär bevittna många strider när vi spelar No More Heroes är det inte fel att de ser så pass sylvasst coola ut. Man har till och med tänkt på detaljer som hjälpikonerna för Wii-fjärrens knappar som poppar upp ibland, vilka i sin pixlighet är intressant designade.

Detta är en annons:

Staden där Travis Touchdown och hans kissemiss bor heter Santa Destroy, en plats jämförbar med Grand Theft Autos och andra sandlådespels samhällen. Travis tar sig runt stan med sin motorcykel och kan leta upp sidouppdrag och deltidsjobb för att dra in pengar. Pengarna Travis får från de mindre sexiga timmarna av gräsklippning, gatsopning och kokosnötssamling(!) används sedan för att avancera inom UAA och ta sig vidare till nya utmaningar.

Det vi förmodligen kommer att gilla mest med No More Heroes är dock inte knegande eller hojande utan i stället slagsmålen. Grasshopper har snickrat ihop ett fightingsystem som inte bara ser fantastiskt ut utan dessutom har ett djup långt från andra titlars upprepade knapptryckningar. Svärdattacker och kombinationer av dem görs med A-knappen och även om Beam Katanan inte rör sig exakt efter hur du svingar Wii-fjärren vinklas svärdet åtminstone i två lägen beroende på hur du håller Wii-fjärren. Det går dessutom att ladda upp extra kraftfulla attacker genom att hålla in A-knappen.

Fienderna kommer i stora grupper och för att välja nästa offer trycker du in Z-knappen. Travis kan dessutom ta tag i fienderna för att brotta ned eller kasta dem på olika sätt och dessa manövrar kräver att du rör både Wii-fjärr och nunchuk på rätt sätt efter instruktioner på skärmen. Om du lyckas får du en cool och våldsam manöver som belöning. Det ser underhållande ut och när vi har kommit genom och recenserat No More Heroes vet du om upplägget håller hela vägen.

Horder av fotsoldater har väl sin charm, men det är de fantasifullt groteska bossarna vi längtar mest efter. Behöver jag egentligen säga mer än att de har namn som Death Metal, Letz Shake och Destroy Man? Den sistnämnde skjuter för övrigt laserstrålar från sitt skrev, vilket måste ses som ett välkommet grepp för Wii-ägare som vill ge lite balans till sitt alltför barnvänliga spelbibliotek.

Detta är en annons:

Vi längtar efter No More Heroes och anledningarna är som du har förstått många. En unik visuell stil, ett våldsamt men sofistikerat stridssystem och en stor portion av sinnessjukt coola (eller coolt sinnessjuka?) bossar får verkligen spelet att sticka ut från mängden. Så ni får ursäkta mig. Jag måste kolla om Tradera har några Beam Katanas.

No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes
No More Heroes

Relaterade texter

No More HeroesScore

No More Heroes

RECENSION. Skrivet av Love Bolin

Travis Touchdown vill bli världens bästa mördare. Och ser ut som han är gjord av frukt. Ja, typ. Love berättar mer...

No More Heroes

No More Heroes

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Elfving

Med strålsvärd i högsta hugg klyver Travis Touchdown fiende efter fiende mitt itu i Wii-röjaren No More Heroes. Elfving har analyserat de censurerade blodfläckarnaLoading next content