Svenska
Gamereactor
artiklar
MultiVersus

Multiversus fem bästa karaktärer

Vem ska du egentligen välja när du laddat ner MultiVersus och känner dig sugen på att dänga andra maskotar online?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fjolårets monstersuccé MultiVersus är tillbaka igen, och denna gång som ett komplett spel. Därmed kan vem som helst ladda ner det (det är free-to-play trots allt) och börja slåss med allehanda maskotar. Jag har redan recenserat spelet och vad jag tycker om det kan du läsa här.

För att assistera dig med att komma igång, tänkte jag här presentera mina fem bästa kämpar i det färdiga spelet (som har ganska betydande skillnader mot betan, där även karaktärerna gjorts om och en hel klass slopats). Men innan jag börjar med att presentera min egen topplista över de bästa karaktärerna i MultiVersus, tänkte jag underminera min egen åsikt. Spelet har nämligen inte funnits ens en vecka ännu och självklart har ingen hunnit maxa kämparna, och som vi vet från exempelvis Street Fighter II kan karaktärer komma att betraktas som bättre eller sämre flera decennier efter att titeln släppts i takt med att nya kombinationer och sätt att (miss)bruka spelsystemet upptäcks.

Därför väljer jag att presentera min egen urvalsmetod. Jag kan lika gärna deklarera här och nu att jag kanske har 100 timmar i spelet (betan ej medräknad, men jag fick tjuvstarta lite i rollen som recensent). Därmed har jag ingen ultrakoll och det kommer definitivt upptäckas saker längre fram som omkullkastar allt. Fighting är dock en favoritgenre för mig och hyfs koll har jag, samt att jag har förmånen att kunna kalla mig vän med några av de största svenska fighting-spelarna vi haft, och därmed fått spela med och mot dem.

Med detta sagt så är detta lista alltså tänkt för den stora majoriteten av er, de som tycker det är kul med fighting och vill kunna bli bra, utan att för den sakens skull höra till esport-kandidaterna. För er kommer denna lista vara till god hjälp för att veta var man ska börja. Så med det sagt, lycka till och se till att spöa rejält med maskotar!

Detta är en annons:
MultiVersus

(5) Arya Stark
Arya var som bekant den dödligaste karaktären i Game of Thrones och föga överraskande hade hon därför inga problem att dänga maskotar i MultiVersus-betan. Och även i det färdiga spelet är hon helt fenomenal. Kombinerad med en kämpe som Black Adam (som gör det lättare för Arya att attackera bakifrån) skulle jag rent av säga att hon kan vara en kandidat till spelets bästa karaktär. Att hon dessutom är spelets mest varierade, gör att motståndarna aldrig riktigt vet vad som väntar eftersom hon dessutom kan använda deras egna attacker emot dem. Kombinerat med en bra räckvidd och bra styrka samt hög snabbhet, gör det Arya till en mycket mångsidig och mäktig fiende.

MultiVersus

(4) Black Adam
Det här är kanske ett något överraskande val för den som föredrar att spela en mot en, för där skulle karaktären inte platsa. Men jag har noterat att man alltid vill slåss med en Black Adam i sitt lag tack vare hans suveräna combos som låser fast en motståndare och gör det svårt för det andra laget att slåss som just ett lag. Och hans vanliga slagcombo skickar dessutom iväg motståndaren i ett kast, vilket med en samkörd medspelare betyder pålitliga och förödande attacker med mycket god möjlighet att skicka karaktären ut från banan. Dessutom är hans elektricitet ett elände att slåss mot och gör att ingen får några gratisattacker och ständigt måste gå på tårna. Black Adam må vara en Bruiser, men han är också spelets just nu finaste supportkaraktär.

Detta är en annons:
MultiVersus

(3) The Joker
Det finns ingen annan karaktär jag haft så vanvettigt irriterande möten med online som The Joker. Folk som är riktigt bra med clownen gör livet till ett rent helvete för alla andra genom att nyttja alla hans många vansinniga tricks som hans ballonger och pajer. Värst är dock raketkastaren som inte bara är snabb, utan även väldigt dödlig. Faktum är att Player First Games tycks ha insett att de skapat ett veritabelt monster och har därför löst det genom att ge honom en rejäl cooldown mellan attackerna, men eftersom han är snabb och smidigt, är det oftast något som går bra att hantera. Jag tror att The Joker är en seriös kandidat till att vara den roligaste kämpen att spela som, och jag misstänker att han kommer nerfas något - så passa på att svina.

MultiVersus

(2) Banana Guard
Mina kunskaper om Adventure Time är ytterst begränsade och jag hade därför inga förväntningar på Banana Guard. Men vad vi har här är spelets förmodligen tydligaste och mest lättspelade slagskämpe. Här snackar vi bra styrka och bra snabbhet kombinerat med fantastisk räckvidd. Det gör det till en ren fröjd att ta sig an motståndet som nybörjare och se till att bestycka honom med Speed Force Assist och Pugilist för ökad snabbhet och styrka, och du kommer vara dödlig redan från start. Para med fördel Banana Guard tillsammans med Black Adam och du kommer få många betydligt mer erfarna spelare att lipa okontrollerat. Precis som med The Joker befarar jag en nerf för Banana Guard, men säg den glädje som vara för alltid.

MultiVersus

(1) Superman
Gamle Stålmannen har aldrig hört till mina favoriter, trots att jag är DC-entusiast. Att han kan allt och lite till men är allergisk mot gröna rymdstenar samt bär kalsipperna utanpå dräkten är... svårsmält. Men i MultiVersus är han min favorit dock och precis som i betan tycker jag att det är det ultimata kämpen att börja med för att lära sig spelsystemet. Inte bara är han vansinnigt stark, utan även ganska snabb och hans förmåga att flyga gör att han har lättare än någon annan att ta sig tillbaka till banan igen efter att ha hamnat långt utanför. Att han dessutom automatiskt tar med sig fiender han flyger förbi för en hederlig högerkrok, gör dessutom att Superman relativt lätt kan slå ut folk som i princip är oskadda.

Vem är din MultiVersus-favorit?

Relaterade texter

MultiVersusScore

MultiVersus

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter ett års frånvaro sedan den hyllade betan togs ned är MultiVersus nu tillbaka igen och vi har kollat in om det nu känns som ett komplett spel...

MultiVersus - betaScore

MultiVersus - beta

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Shaggy, Superman, Arya Stark och Lebron James har alla slängts in i ett och samma fightingspel och vi har satt betyg...

Såhär fungerar Agent Smith i MultiVersus

Såhär fungerar Agent Smith i MultiVersus

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

En stor grej med MultiVersus är att Warner Bros och utvecklaren Player First Games kontinuerligt lägger till nya karaktärer från en rad olika spännande filmer, TV-serier,...Loading next content