Svenska
GUIDE - SPONSRAT INNEHåLL

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

MSI har många produkter redo att stödja Intels Alder Lake-lansering, och de hjälper dig nu i en massiv guide...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Julen närmar sig med stormsteg (året har gått fort, va?) och det är snart dags att börja fira! Julen är en tid för att umgås med dina nära och kära, äta god mat och naturligtvis spela så mycket du vill.

HQ

Lanseringen av Intels 12:e generation CPU-serier har just presenterats, och vad är ett bättre sätt att uppmärksamma detta på än att uppgradera din dator med ett nytt moderkort?

Såhär väljer du rätt PC-komponenter för Intels Alder Lake-processorer

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

När du köper komponenter till din dator är det viktigt att väga prestanda mot pris. Om du spenderar för mycket på ett område kommer du kanske få slut på pengar och budget på andra ställen, vilket leder till en flaskhals som begränsar systemets fulla prestanda och slösar både pengar och komponenter. Hur väljer man då? Om du ska köpa nytt under julhelgen har vi förenklat processen och valt ut ett antal komponenter som är perfekta för den 12:e generationen av Intels system. Du hittar idealiska alternativ för alla prisklasser och vi ger dig chansen att hitta det rätta julerbjudandet.

Bästa Z690-moderkort för Intels Alder Lake-processorer

Premium High-End Z690 moderkort: MEG Z690 ACE / MEG Z690 UNIFY

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

Om ditt huvudfokus är rå prestanda är ett av dessa två moderkort vad du vill ha, inget har kompromissats - förutom priset! Z690-plattformen är perfekt för dem som vill hoppa rakt in i DDR5- och PCIe 5.0-enheter - det är den senaste och mest avancerade tekniken och den bästa prestandan som går att köpa för pengar. Strömförsörjningen är extremt robust, 19+1 fas, 105A strömsteg på både Z690 ACE och UNIFY, vilket ger dem utrymme för att hantera även de mest krävande scenarierna med Intels senaste CPU:er utan problem.

Ingen gillar att få slut på utrymme, det är ett helvete att behöva radera och välja, särskilt nu när +100 GB är vanligt är det tyvärr nästan oundvikligt att det scenariot blir verklighet. Som tur är har moderkortet Z690 inte mindre än fem M.2-kontakter, vilket borde täcka de flesta människors lagringsbehov. Eftersom det också finns PCIe 5.0 är dessa Z690-moderkort redo för framtidens grafikkort, för att inte tala om den allra senaste WIFI 6E-standarden i kombination med dubbla 2,5 GbE LAN, vilket gör att både trådlösa och trådbundna nätverk är framtidssäkrade för de närmaste åren. MEG Z690 ACE har också dubbla Thunderbolt 4-portar, naturligtvis med härlig RGB-belysning och 24 karats guldfolie på kylflänsarna, bara för att visa vilken lyx som finns, medan Z690 UNIFY:s svarta design ger ett tystare och mer smakfullt intryck.

Mellanklass Z690-moderkort: MPG Z690 CARBON WIFI / MPG Z690 FORCE WIFI / MPG Z690 EDGE WIFI / MPG Z690 EDGE WIFI DDR4

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

Z690-moderkortet i mellanklassen är perfekt för spelare som vill balansera pris och prestanda, och där du inte förlorar rå prestanda, men du går miste om vissa premiumfunktioner. Alla nya Z690-moderkort i den här gruppen har dock fortfarande en bra värmehantering som effektivt tar bort värmen från alla kritiska komponenter, och dessutom har bra och solida material använts för kretskortet, vilket resulterar i robusta och hållbara moderkort som klarar de senaste processorerna utan problem. De har inte heller hållit tillbaka när det gäller överföring av nätverksdata, vare sig trådbunden eller trådlös, eftersom DDR5-varianterna har både 2,5G LAN och WIFI 6E.

Dessa moderkort har inbyggd USB 3.2 Gen 2x2 (ja, namngivningen är en enda röra), vilket gör att du är redo för snabb extern lagring både idag och imorgon, utan att kompromissa med hastigheten eller behöva uppgradera snart. Det finns några utmärkande drag hos dessa moderkort, främst en mycket ren design som många entusiaster älskar, och sedan finns MPG Z690 FORCE WIFI som kommer till festen i silver och vitt på en nivå som omedelbart drar till sig uppmärksamhet.

Budgetvänliga Z690-moderkort: MAG Z690 TORPEDO / MAG Z690 TOMAHAWK WIFI / MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

Om du satsar på lite mer budgetorienterade Alder Lake-processorer, är ett moderkort i den här kategorin förmodligen det bästa alternativet för att få en bra matchning. Dessa Z690-moderkort har robusta 16+1+1-strömförsörjningssystem som garanterar stabil ström även under krävande förhållanden. Den stora kylflänsen ovanför strömdelen garanterar extra kylning och ger ökad stabilitet när du pressar eller överklockar din nya CPU.

Du behöver inte heller kompromissa med M.2-anslutningen, eftersom alla moderkort i den här kategorin har så många som fyra för att säkerställa tillräcklig och lättillgänglig expansion. Dessutom kommer Lightning PCIe 5.0, som är redo för nästa generations grafikkort. Kombinera det med ett PCB av högsta kvalitet och tillsammans blir det en bra plattform för din Alder Lake-baserade dator, nu när du har både DDR5 och PCIe 5.0 tillgängliga innan de har blivit mainstream!

MAG Z690 TOMAHAWK WIFI erbjuder både 2,5G LAN och fullt stöd för WIFI 6E, vilket garanterar att du är redo för nästa generations internetanslutning utan att behöva rusa ut och köpa en uppgradering.

Bästa AIO-vattenkylare för Alder Lake

Premium high-end AIO-vattenkylare för Intel Alder Lake: MEG CORELIQUID S360 / MEG CORELIQUID S280

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

Om du letar efter en toppkylare för 12:e generationens Intel CPU är effektiv värmehantering nödvändig. När du använder komponenter från toppsegmentet kommer du inte att få sämre prestanda på grund av en otillräcklig kylningslösning. MSI:s vätskekylare i S-serien är därför det absolut bästa valet när det gäller att kyla ner de mest kraftfulla processorerna på marknaden. De ser inte bara riktigt bra ut när de transporterar bort värmen från ditt system, de gör det också tyst, eftersom både 360 mm- och 280 mm-kylarna är gjorda för tyst men effektiv kylning. En anpassningsbar IPS-skärm sitter ovanpå pumpen och kan visa allt från systemtemperatur till dynamisk grafik som visar hur vädret är. Du har oändliga möjligheter och kan hårdsatsa på det, eftersom MSI Center hjälper dig att få det precis som du vill ha det och gör det enkelt att anpassa saker och ting.

Mellanklass och billiga AIO-vätskekylare för Alder Lake-processorer: MAG CORELIQUID C360 / MAG CORELIQUID C280

Om du behöver balansera estetik, värmeledningsförmåga och pris bör du titta närmare på MAG CORELIQUID C360 eller C280. Själva huvudkylaren är stor och elegant upplyst med ARGB-lampor. Den kan anpassas för att matcha din dator, ditt rum eller vilken fantastisk effekt du vill ha genom MSI Center. Båda kylarna är redo för den nya LGA 1700-sockeln, vilket gör dem perfekta för de nya Alder Lake-processorerna.

Nätdelar för 12:e generationens Alder Lake-baserade datorer

MPG A850GF och MPG A750GF

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake

Som du säkert redan vet är kvaliteten på nätaggregatets konstruktion minst lika viktig som dess kapacitet och effektivitet. MSI:s MPG A850GF- och A750GF-nätdelar är tillverkade för att klara de höga kraven från Intels 12:e generationens CPU och Nvidias grafikkort i 30-serien - vilket gör dem perfekta för högpresterande datorer i den övre prisklassen. Båda nätaggregaten har en 80+ Gold-certifiering för effektivitet och en fantastisk 10-årsgaranti, vilket visar att MSI tror på den höga kvaliteten på dessa produkter. Dessutom har de platta kablar för enklare kabelhantering, för att inte tala om ett sätt att göra det lättare att stänga bakpanelen. Om du planerar ett system baserat på en 3080/3090 GPU och en Intel i7/i9 rekommenderas ett nätaggregat med hög effekt (850), men om du inte är så strömsugen är ett MPG A750GF idealiskt. Obs: Använd en pålitlig strömförbrukningsberäknare för att få en rättvis uppskattning.

Bästa datorchassi för Intel Alder Lake CPU

MPG VELOX 100R / MPG VELOX 100P AIRFLOW

Säg hej till MSI MPG VELOX 100R och 100P AIRFLOW-chassin. De kombinerar elegant design med en symfoni av härdat glas och metall, vilket resulterar i ett visuellt imponerande yttre. Det är svårt att inte stirra.

Velox 100-serien ger både bra luftflöde och bra termisk prestanda med effektiv värmeavledning. Det finns plats för 360 mm-kylare så du behöver inte kompromissa, även om du använder Intels 12:e generation av processorer. Velox-serien har också en ARGB LED-kontrollpanel som gör det enkelt att växla mellan olika inställningar, färger och mönster. Dessutom finns det en USB 3.2 Gen 2x2 Typ C-port på framsidan, så du smidigt kan ansluta vad du vill. Om du vill ha en kompromisslös termisk lösning är MPG VELOX 100P AIRFLOW det rätta höljet för dig. Den ventilerade fronten ger ett mycket större luftflöde, vilket gör den idealisk för att flytta varm luft ut ur höljet och bort från din CPU och GPU.

Julen 2021 - MSI Style

Den här julen erbjuder en mängd bra erbjudanden hos din lokala återförsäljare, och på MSI älskar vi att fira semestern med våra egna gåvor till dig - och i år har vi kryddat det hela lite extra. För specifika produkter kommer det från den 1 december till den 31 december 2021 att vara möjligt att få antingen cashback eller Steam Wallet-koder på utvalda produkter! Det finns också 10% rabatt på utvalda moderkort, bland annat hos Komplett. Besök vår Sida med julerbjudanden för mer information och en lista över alla produkter som omfattas av erbjudandet.

MSI-guide: Här är julens bästa PC-komponenter för Intel Alder Lake


Loading next content