Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

MSI GS65 Stealth Thin 8RF

MSI påstår sig kunna leverera massor av hästkrafter i ett Ultrabook-liknande chassi. Vi har kolla in om de levererar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Just nu är det väldigt modernt att göra bärbara datorer så tunna och lätta som möjligt, men med relativt bra specifikationer samt allt du kan förvänta dig av en spelbar dator. MSI GS65 Stealth Thin 8RF, som från och med nu bara kallas GS65, har uppenbarligen byggts enligt en tydlig lista över vad som måste vara med.

HQ

Det finns senaste 8:e generationen i7-processor, Windows 10, ett GTX1070 grafikkort - tyvärr i MaxQ-utförande som ger sämre resultat, en 15,6" 144Hz panel, individuellt upplysta tangenter, ett relativt stort batteri, ljud från Dynaudio, en totalvikt på mindre än 1,9 kilo, en tjocklek på knappt 18 mm och 16 GB DDR4 RAM samt 512 GB NVMe M.2 SSD-hårddisk. Denna är tyvärr uppdelad i två mindre delar, och det är uppriktigt sagt inte optimalt. Bäst hade varit en stor hårddisk, och om detta beror på priset, så borde tillverkarna ha kastat i en 2,5" hårddiskar iför lagring av data.

Det hävdas också att det är världens första "thin bezel" gaming-laptop, men vi har haft andra på testbänken som var lika eller nästan lika tunna. Men det förändrar inte det faktum att vi alltid är nöjda med en tunn skärmkant. Men överkanten är speciell, och mycker riktigt kanske just världens tunnaste. Dessutom insisterar MSI på att visa skärmen som "IPS level gaming display" - men det är en helt annan diskussion.

Som beskrivits i början är skärmen 144Hz LED och MSI har varit bättre på att göra det tydligare att detta inte är en IPS-skärm, men den är på samma nivå som en IPS-skärm. 1080p-panelen ger en riktigt bra färgåtergivning, 100% sRGB med riktigt bra och djupa färger, men inte lika levande som en IPS-panel, och en något långsammare uppdateringshastighet än en vanlig LED-panel - men här påverkar den mycket tunna formfaktorn. Personligen gör det mig inte så mycket, färgerna och ljusstyrkan är bra för både spel och dagligt bruk, och IPS kan i vissa fall ge för mycket ljus som standardinställning för min smak, och det ska ofta trixas för mycket med inställningarna.

MSI GS65 Stealth Thin RF8
Detta är en annons:

Men det är tyvärr så att de har valt att göra resten av datorchassit i plast - och det är förmodligen meningsfullt för vikten då GS65 verkligen är lätt och enkel att hantera, men användningen av plast innebär också att det är lite flex i topplocket och det minskar kvaliteten drastiskt. Samtidigt är mousepadens yta också i en matt plast som klibbar på fingret. Här kunde man gott ha struntat i att snåla och höjt priset tio kronor.

Men designen - den har förbättrats, mycket. Kontrastfärgen är den här gången guld, och den är klar med stil och känsla för design, snarare än överdriven och vulgär. Datorn skriker inte alls gaming på det sätt som är brukligt och så känns den väldigt lätt. Ljudet imponerar inte, men det får du leva med, särskilt för en sådan tunn dator, allt annat vore förmodligen en omöjlig utmaning.

Även strömförsörjningen har setts över, den har blivit mycket mindre än vad vi är vana vid och väger mindre. Stickkontakten sitter dock på nedre tredjedelen på höger sida och det är lika irriterande när du använder extern mus och är högerhänt och. Det finns en anledning till att strömkontakten brukar vara genomgående placerad baktill eller på toppen av den övre kanten på sidan.

MSI GS65 Stealth Thin RF8
Detta är en annons:

Det finns också en Thunderbolt-anslutning - även den påstås vara världens första, och man "glömmer" nämna att det fortfarande finns andra som använder det också. Men det förändrar inte det faktum att det är bra att se en större användning av standarden, särskilt eftersom den nyttjar USB-C.

Batteritiden är anges som 8 + timmar - och det tyck stämma, men om du använder din dator lite mer för spel så är det bara 2,5 timmar att hämta. Det är ändå mycket mer än de flesta andra, som sällan kommer över två timmar, några vi har testat de senaste åren lägger sig på en enda timme.

Bullret är en liten blandad affär, tyst när det är tomgång, men ljudnivån ökar snabbt när fläktarna snabbar på. Det är inte mycket, men tillräckligt för att höra det. Blåsarna är lyckligtvis ändå överraskande tysta, 32 dB för full utblåsning, men å andra sidan är det ganska hög frekvens och uppfattas högre än vad det egentligen är.

Fläktarna funkar bra och håller GPU på 47 grader vid tomgång och aldrig över 73 grader. Det är väldigt trevligt att ha en tunn bärbar med CPU på 53 grader men den ökar till 87 grader, med små avstickare upp till 90 grader under fullt tryck - vilket är aningen högt.

MSI GS65 Stealth Thin RF8

Testscoren funkar som förväntat med en i7-8750H processor och ett GTX1070 MAXQ-kort:

The Division:
Ultra: 69.6
High: 87.9
Medium: 108.7

The Division är fortsatt krävande, men +60 FPS med allt på ultra är ändå bra för en bärbar dator, detta Ubisoft-spel är optimerat för det mesta.

Assassin's Creed Origins
Medium: 54
High: 66
Very high: 64
Ultra high: 60

Här är det värt att notera att på grund av processorn blir vi över 60fps i snitt på High i en titel som annars konsekvent skapar problem.

Total War: Warhammer II
Ultra: 58.5
High: 76.7
Medium: 95.6

Här bryts trenden lite - mobila grafikkort och processorer har bara inte den hästkraft som ett sådant komplext spel kräver för att krypa över 60 fps.

Middle-earth: Shadow of War
Medium: 111
High: 88
Very High: 75
Ultra: 69

Över 60fps på ultra är ganska imponerande för en bärbar plattform.

3D Mark
Time Spy: 4735
Time Spy Ultra: 2172
Fire Strike Ultra: 3387
Fire Strike Extreme: 6427
Fire Strike: 12 331

Priset för alla är en bit över 20 lax. Det är inte billigt, men inte dyrt för tunna maskiner med fina specifikationer. Med tanke på att det är nästan en ultrabook med den långa batterilivslängden och det tunna chassit, är det faktiskt i den billiga änden. Det finns dock lite småsaker som skulle behöva en "final touch" tills nästa gång.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content