Svenska
Gamereactor
recensioner
Minigolf Adventure

Minigolf Adventure

Trots dåligt väder har vi ändå spelat lite minigolf på sistone i form av det nya spelet Minigolf Adventure. Henric recenserar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Sommaren är äntligen här och det betyder naturligtvis att vänskaper kommer att krossas i form av minigolfmatcher. Om du däremot avskyr att spela mot andra eller helt enkelt vill slöspela lite minigolf hemma i soffan under en regnig dag har Revulo Games LLC försökt att hjälpa dig. I Minigolf Adventure får vi själva spela minigolf i mysiga miljöer med harmonisk musik i bakgrunden och det är precis vad vi gjort nyligen.

HQ
Minigolf Adventure
Trots många brister är Minigolf Adventure ett ganska mysigt spel sett till ljud och bild.

Spontant känner jag att en förklaring till hur minigolf spelas känns överflödig och jag tänkte därför skippa det helt och hållet. Däremot kommer det här spelet med en liten egen version för att förnya upplägget lite. Förvisso är det ingenting vi inte har sett förut, men det finns några aspekter som ändå kommer som överraskningar. Exempelvis har flera av hålen areor som genom olika effekter påverkar bollens rörelse. Det kan exempelvis handla om att repellera bollen eller slöa ned den. Det som dock överraskar mest är att man när som helst kan stoppa bollen för att slå precis där den befinner sig för stunden. Det kommer kanska tilltala vissa medan andra lär anse att det är rentav fusk, och jag skulle säga att det ligger lite i både och. För i just detta spel behövs det (mer om det senare), men samtidigt förtar det lite av utmaningen och kalkyleringen.

På varje hål finns kristaller utplacerade och de spelar en central roll om du vill få högsta betyg. Lyckas du inte samla alla, kommer du inte att få tre stjärnor som är högsta möjliga betyg. Du har även ett begränsat antal slag och du kommer att behöva dem om du vill samla kristallerna. Som jag precis nämnde så är det möjligt att stanna bollen när som helst och vill man känna att man gjort bra i från sig på banorna kommer man behöva göra det för att samla allt krimskrams. De stjärnor som man roffar åt sig kan sedan användas till att byta ut färgen på bollarna vilket i egentligen är ganska tråkigt och i själva verket omotiverande. Hade det snarare använts som ett sätt att låsa upp nya nivåer, hade det troligtvis varit med frestande att samla på sig alla kristaller.

Minigolf Adventure
Att samla kristaller på varje nivå är snorviktig, tycker utvecklarna.
Detta är en annons:

Fyra landskap finns att spela i. Skogen, öknen, i dalar och ett fruset landskap. Bortsett från att de ser annorlunda ut, skiljer de sig däremot mycket lite åt. Som jag nämnde tidigare finns det på olika hål olika effekter som påverkar spelet och de har egentligen ingenting med miljön att göra. Exempelvis hade ökenhålen kunnat påverka bollen i form av att slö ned den, men det finns redan på de andra nivåerna att jag ser liten betydelse för att spelet ens är uppdelat i olika landskap.

Något som jag finner mycket märkligt med Minigolf Adventure är att de saknar en direkt möjlighet att spela ihop online. Endast lokala matcher finns, vilket känns ganska lamt. Upp till fyra spelare kan dock spela ihop på en skärm där man kan välja mellan ''vanlig'' minigolf och att tävla vem som kan komma i mål först. Hur många slag varje spelare slår spelar i detta läge ingen som helst roll. Det förstnämnda läget är det som känns mest som renodlad minigolf, men även här är det möjligt att ''fuska'' genom att stoppa bollen mitt i luften och sedan slå ett till slag som far rätt över till andra sidan och därigenom ta en genväg till målet.

Minigolf Adventure
Ju bättre du presterar, desto häftigare bollar kan du slå.

Jag kan inte säga jättemycket positivt om Minigolf Adventure. Arkadläget är det tveklöst bästa av de olika spellägena men även det lämnar mycket att önska. Att samla kristaller definierar hur bra du är, och inte om du kan slå så få (och bra) bollar som möjligt. Trots olika miljöer känns de lika varandra och ganska meningslösa. Revulo Games LLC lämnar med andra ord mycket att önska och det känns märkligt att de missat aspekter som känns vitala för kul minigolfande.

Detta är en annons:
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Bra musik, mysiga miljöer
-
Inget onlineläge, bråkig kamera, repetitivt, mer fokus på samlande än minigolf, en del oinspirerade nivåer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Minigolf AdventureScore

Minigolf Adventure

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Trots dåligt väder har vi ändå spelat lite minigolf på sistone i form av det nya spelet Minigolf Adventure. Henric recenserar...



Loading next content