Svenska
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Minecraft-bråk leder till bombhot mot skola

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ibland så tas spelbråk på lite väl stort allvar. Så var nyligen fallet i Storbritannien, där ett bråk mellan rivaliserande Minecraft-servrar slutade i bombhot mot närmare 400 skolor i landet, varav en del evakuerades. Enligt Sky News så fejkades 24 000 hotfulla mail för att se ut som att de kom från Minecraft-servern VeltPvP. Velts operatörer säger att det inte är första gången de utsatts för olagliga trakasserier. Velt-höjdaren Carson Kallen har sagt att han själv ofta utsatts för "swatting", alltså att någon ringt polisen och rapporterat att brott håller på att begås hemma hos honom. Det har tidigare hänt att folk dött vid dessa "busringningar". Som tur är skadades ingen denna gång.

"It is horrible, it's not the nicest thing."

En av de som varit med och fejkat mailen har anonymt gått ut och sagt att det var hemsk att skolbarn skrämdes av det hela, men passade även på att peka ut att Velt själva inte är oskyldiga och att de tidigare utfört Denial of Service, DDoS, attacker mot sina rivalers servrar, något som Kallen absolut nekar och kallar för helt falskt.

"That's completely false... I hope this person gets caught."

Polisen i de drabbade skolområdena har gått ut och sagt att dessa hot inte ska ses som trovärdiga och att barn och föräldrar inte ska ha något att oroa sig för.

"We have spoken to all schools who have contacted us, reassured them that there is no need to evacuate and offered them security advice."

Minecraft
TNT - It's dynamite. TNT. Hold on tight!

Tack Sky News

Relaterade texter

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

När Minecraft äntligen når Xbox 360 lämnar det en hel del frågetecken efter sig. Oskar har huggit, byggt, överlevt sin första natt och berättar vad den här versionen har att erbjuda...

MinecraftScore

Minecraft

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Minecraft har lämnat betastadiet och är äntligen släppt på riktigt. Hur bra är egentligen det svenska underspelet? Jesper Karlsson har testat grundligt och satt sitt betyg...Loading next content