Svenska
Gamereactor
artiklar
Street Fighter 6

Mina 5 favoriter: Street Fighter

I den första i raden av artiklar som utgör en ny serie topplistor här på siten har Petter (dagen till ära) korat sina fem Street Fighter-favoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Street Fighter 6

(5) Ultra Street Fighter IV
Inte nog me4d att jag alltid gillat Decapre som tillkom i och med denna version, detta var spelet som Street Fighter IV borde varit vid lansering, balanserat och finslipat till bristningsgränsen och ett av de mest välgjorda slagsmålen genom tiderna.

Street Fighter 6

(4) Street Fighter Alpha 2: Gold
Jag har och kommer alltid att vara ruskigt svag för Alpha-spelen och Gold-versionen av det andra spelet förblir den titel i hela denna fantastiska följetong som jag tillbringat allra mest tid tillsammans med. Sakura och Rolento var nya i tvåan, 26 spelbara figurer, massor av oförglömlig musik, klockren spelmekanik, strålande balans och löjligt bra pixelgrafik gjorde detta till en milstolpe i Street Fighter-historien.

Detta är en annons:
Street Fighter 6

(3) Street Fighter III: Third Strike
Jag minns vad besviken jag var första gången jag testade Street Fighter III... För det var så annorlunda mot för allt som jag på den tiden förknippade med Capcoms spelserie. Den besvikelsen skulle på sikt ersättas av förtjusning, dock, och i och med den sista versionen av trean (Third Strike, 1999) var jag fullständigt galen i hur bra detta spelet var, och fortfarande är. Pixelanimationer har och kommer aldrig att vara tjusigare än i detta spel.

Street Fighter 6

(2) Street Fighter II: Turbo
Jag köpte det till min Sega Mega Drive och spelade så att blåsor täckte båda händernas fingrar. Den tredje versionen av det minst sagt ikoniska Street Fighter II var såhär i efterhand även den bästa och nykomlingen Akuma samt möjligheten att kasta super-combos blev snabbt en självklar del av Street Fighter, för mig.

Detta är en annons:
Street Fighter 6

(1) Street Fighter Alpha 3
Inget spel i denna serie kommer någonsin att klå Alpha 3 för egen del. Där har du vad jag skulle beskriva som slagsmålsperfektion. 32 (!) spelbara karaktärer, tonvis med oförglömliga miljöer, lysande musik, briljant spelmekanik, perfekt avvägt tempo och möjligheten att skräddarsy sin spelstil med valet av olika ismer, gjorde och gör detta till en odödlig fullpoängare. Här på Gamereactor har vi ett fullstort CPS2-arkad med det här spelet i, som vi ett par gånger i veckan dunkar igång. Det säger väl det mesta.

Vilka är dina fem Street Fighter-favoriter?

Relaterade texter

Street Fighter 6Score

Street Fighter 6

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Capcoms kämpar är tillbaka, på nytt redo att slå folk på käften. Den här gången väntar både ett uppdaterat spelsystem och en massiv singleplayer-del, vi har kollat in om det håller måttet...



Loading next content