Svenska
Gamereactor
artiklar

Mina 5 favoriter: Krigsfilm

I den andra artikeln ur serien Mina 5 favoriter är det Hegevall som listat det han anser vara tidernas fem bästa krigsfilmer... Håller du med?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Mina 5 favoriter: Krigsfilm

(5) The Thin Red Line
Brutalt, skoningslöst, meningslöst och chockerande vackert... Det var Terrence Malicks porträtt av andra världskrigets Stilla havet-portion i denna klassiska och minnesvärda krigsfilm. Jag älskade den redan 15 minuter in och har sedan premiären 1998 säkert sett om den tio gånger.

Mina 5 favoriter: Krigsfilm

(4) Ran
Kurosawas hyllade krigsepos är vid det här laget en mycket gammal film vars foto. smink och scenografi inte riktigt håller måttet jämfört med mer moderna produktioner, men det gör inget. För Ran är ett mästerverk och kommer så alltid att vara ett mästerverk. Akira tolkade Shakespeares King Lear och porträtterade krigets fasor och meningslöshet på ett brutalt och slagkraftigt vis.

Detta är en annons:
Mina 5 favoriter: Krigsfilm

(3) Dunkirk
På det vis som Christopher Nolan berättar om slaget om Dunkirk och hur brittiska, belgiska och franska allierade hölls stången av tyskarna är och var vid premiären inget annat än märkvärdigt och otroligt sevärt. Hans fascination för tid och rum i symbios med en historiskt korrekt återberättelse dränkt i personlighet och vackra vyer gör denna film till en modern klassiker.

Mina 5 favoriter: Krigsfilm

(2) Master and Commander
Den är så oförskämt underskattad, Peter Weirs makalösa krigsthriller som berättar historien om kapten Jack Aubrey och hans besättning på jakt efter ett franskt fartyg under Napoleonkrigen. Jag har säkert sett denna krigsfilm 20 gånger och ledsnar aldrig. Produktionsdesignen är enastående, kostymarbetet och skådespeleriet detsamma och regin är felfri.

Detta är en annons:
Mina 5 favoriter: Krigsfilm

(1) Saving Private Ryan
Spielbergs älskade krigsepos kommer för evigt att regera denna genre för egen del. Jag har en stark känsla av att den aldrig kommer att toppas och jag slänger iväg en gissning på att jag sett den säkerligen 30 gånger sedan premiären 1998. Tom Hanks är lika perfekt i rollen som Captain Miller som Sizemore är i rollen som Horvath. Nerv, skala, omfång, karaktär, mänsklighet och hjärta finns det drivor av i denna fantastiska film.

Vilka är dina fem favoriter?



Loading next content