Svenska
Gamereactor
nyheter
Diablo IV

Microsoft: "Xbox har snabbt blivit främsta plattformen för Diablo 4-spelare"

Att släppa spelet via Game Pass har som väntat lett till att mängder av gamers nu passat på att uppleva Helvetet i Blizzard Entertainments regi...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått i runda slängar sex månader sedan Microsoft till slut köpte upp Activision Blizzard nästan två år efter att de initialt utannonserade sin avsikt att få göra just detta. Sedan dess har vi som gamers inte märkt särskilt mycket av affären, men sent förra månaden kom plötsligt det första konkreta beviset.

Som vi tidigare rapporterat släpptes nämligen Diablo IV till Microsofts prenumerationstjänst den 28 mars och inledde en ny era för Game Pass med Activision Blizzard-spel. Och tydligen var detta rejält efterlängtat, för efter bara en vecka är Xbox-konsolerna plötsligt det största formatet för spelet. Detta avslöjas i ett internt brev från Xbox-bossen Sarah Bond, där hon skriver:

"We are integrating Activision Blizzard King titles into our services. We launched Diablo 4 into Game Pass, and Xbox has quickly become the number one platform for Diablo 4 players."

Även om ingen nog trodde något annat så indikerar ordvalet också att det är betydligt fler Activision Blizzard-titlar på gång, men vilka det blir och när de kommer (samt om det inkluderar årets Call of Duty dag ett) återstår att se.

Diablo IV
Lilith är just nu hutlöst poppis till Xbox.

Tack Windows Central

Relaterade texter

Diablo IVScore

Diablo IV

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har hittat skatter, dränkt ruiner i blod och jagat Sanctuarys skapare i denna intensiva och uppslukande uppföljare...Loading next content