Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft utökar sitt tioåriga Call of Duty-erbjudande till att även omfatta Nintendo och Steam

Detta skulle garantera att Activision Blizzards actionserie blir tillgänglig på alla plattformar i minst tio år framöver...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under de senaste månaderna har det verkat som om flera konkurrensmyndigheter varit oroliga över att Microsofts köp av Activision Blizzard skulle bryta balansen mellan Playstation och Xbox, vilket återspeglas i de kommentarer Sony gjort om saken. Särskilt oroande är sistnämnda över Call of Duty-serien, som eventuellt skulle kunna bli exklusiv för Microsofts ekosystem.

Vi har tidigare rapporterat om Microsofts erbjudande om att garantera att Call of Duty fortsätter släppas till Playstation i ytterligare tio år och att några av de viktigaste länderna nu börjat närma sig ett godkännande. Sony har ännu inte kommenterat saken, men Xbox-teamet utökar nu sitt erbjudande till alla andra plattformar, vilket Xbox-chefen Phil Spencer bekräftar på Twitter.

Nu utökas alltså erbjudandet om att behålla Call of Duty på andra plattformar, utöver Xbox och Game Pass, även till Nintendo och Steam. Som Spencer själv säger: "Microsoft is committed to helping bring more games to more people, no matter how they choose to play."

Microsoft utökar sitt tioåriga Call of Duty-erbjudande till att även omfatta Nintendo och Steam


Loading next content