Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft satsar på moddar till konsolspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Moddar har alltid varit något spelare på PC har kunnat skryta med att konsolerna inte riktigt haft, men Microsoft har under en längre tid försökt ändra på den saken. Utvalda spel på Xbox One, som Bethesdas Fallout 4 och The Elder Scrolls V: Skyrim, har stöd redan för moddar, men nu verkar det som, baserat på några läckta bilder från interna presentationer och lediga jobb, att Microsoft planerar på att bygga ut stödet för moddar på konsolen med lanseringen av något som på många sätt verkar likna Steams Workshop. Den nya "Xbox Community Content"-platformen är tänkt att ta moddar till konsolspel på en helt ny skala.

Utveckalre kommer kunna avgöra till vilken grad moddare ska kunna ändra saker i spelen, om det bara ska vara lite nya kostymer och skins, eller om det kan sträcka sig till saker som helt nya uppdrag, kartor och liknande. Det kommer även erbjudas verktyg för både utvecklare och moddare att hålla koll på hur pass populär en mod blir, det kommer gå att dela dem via konsolens sociala tjänster och tanken är att moddarna i framtiden kommer presenteras i spelens butikssidor på Xbox One.

Det har inte utannonserats nåt officiellt från Microsofts håll, men ryktena påstår att denna "Xbox Community Content"-tjänst kommer lanseras "senare i sommar".

Hur taggad är du på större modstöd till Xbox One?

Microsoft satsar på moddar till konsolspel
Microsoft satsar på moddar till konsolspel
Microsoft satsar på moddar till konsolspelMicrosoft satsar på moddar till konsolspel
Bilderna kommer från Windows Central

Tack Windows CentralLoading next content