Svenska
Gamereactor
lifestyle

Mercedes-Benz får hoppet på Tesla med automatiserad körning på nivå 3

Det kommer att ge en förare ännu mer frihet utan att faktiskt behöva styra ett fordon.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För det mesta har det verkligen verkat som att Tesla har varit guldstandarden för automatiserade körfunktioner, men det har till synes förändrats. Eftersom Mercedes-Benz har meddelat att det har uppnått Level 3 automatiserad körning och att det först kommer att läggas i konsumentfordon för 2024-serien S-Class och EQS Sedans som ska användas i vissa stater i USA.

Det som skiljer Level 3 från Level 2 som finns i andra bilar är till stor del mer förarfrihet, inklusive möjligheten att faktiskt titta bort från vägen för att titta på en film, prata med en passagerare, spela ett spel och så vidare, medan bilen styr och kör upp till en hastighet av 40 mph.

Detta system är känt som Drive Pilot och som Mercedes-Benz's chief technology officer, Markus Schäfer säger: "Vår DRIVE PILOT tar ett stort steg framåt för att uppnå det och placerar oss i den absoluta framkanten av innovation inom det avgörande viktiga området automatiserad körning. DRIVE PILOT visar än en gång att vår pionjäranda är en del av vårt DNA."

Det bör sägas att detta för närvarande endast tillåts i delstaten Nevada, men att Mercedes-Benz driver på för efterlevnad i Kalifornien och andra platser.

Detta är en annons:
Mercedes-Benz får hoppet på Tesla med automatiserad körning på nivå 3


Loading next content