Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Phantasy Star Online Episode I & II

Skrivet av: Jimmie   2007-08-04

Phantasy Star Online är ett roande rollspel till GC/xbox som har fokus på onlinespel, men det går även att spela offline, vilket jag har gjort då det är riktigt svårt att hitta bredbandsadapter till kuben.

Spelet utspelar sig på planeten Ragol och bitvis på rymdkryssaren Pioneer II, då man behöver göra inköp, sälja saker, eller bara använda sjukhusmodulen.

Pioneer II är ett av dom två koloniskeppen som ska kolonisera Ragol då deras hemplanet är förstörd, Pioneer I har redan kommit fram till Ragol och byggt upp något av en stad men när Pioneer II öppnar kontakt med dom nere på Ragol så sker en stor explosion, du ska självklart utforska planeten och finna svaret bakom explosionen.

Klasserna är uppbyggda på ett rätt enkelt sätt det finns HUnters, som attackerar i närstrid med svärd, liar, knivar och annat. RAngers som attackerar med gevär och pistoler från längre avstånd. FOrces som är magiker och attackerar och hjälps åt i en grupp med magi.
Varje klass har 4 olika figurer med olika uppbyggnad av deras styrka, magi osv.
HUnters och RAngers är 2 av dom fyra karaktärerna robotar, dom kan inte lära sig magier men har istället fällor som skadar motståndarna, dom får även tillbaka liv medans dom vilar till skillnad från människorna som får tillbaka teknikpoäng som gör att dom kan göra magier.
Utöver din karaktär så har man även en MAG, den ökar din karaktärs styrka, magi, smidighet och/eller skydd. Du matar den med föremål och den avancerar i nivåer, vid en viss nivå och vissa mål har uppfyllts så utvecklas den och får en sak som heter Photon Blast, det är en stark attack/magi men dom tar lång tid att ladda upp.

Miljöerna är riktigt fina med Forrest's gröna områden med små bäckar som rinner lite här och var och Cave's grottor där utseendet skiftar ju längre ner du kommer.

Fiender finns det gott om och dom fienderna som finns kan komma i svårare former vilka ger mer erfarenhetspoäng och du har större chans att hitta sällsynta vapen.

Vapnena finns det också riktigt gott om, tyvär så finns det lite lite attackanimationer då det inte finns så mycket olika vapenklasser, en vapenklass har en animation, men utbudet av vapen väger upp för det, mina favoriter är Akikos Frying Pan, som är precis som det låter en stekpanna, en annan, som jag tyvär inte lyckats få tag på, är Chain Sawd som är en gigantisk motorsåg.
Magi finns även till hands men inte i så stort utförande, det är tyvär rätt få magier men dom uppgraderas i väldigt många nivåer, förutsatt att man är magiker.

Musiken är sådär, musiken i öppningssekvensen och slutsekvensen är riktigt bra men bakgrundsmusiken när man spelar är rätt tråkig och repetitiv, i övrigt är ljudet bra med passande ljud till vapnen och fiender.

Kontrollen är väldigt enkel då du går med styrspaken och A-, B-, och X-knapparna har man till magier eller attacker, plockar upp saker och pratar med folk gör man också med A-knappen.


Grafik: 8
Spelbarhet: 10
Hållbarhet: 8
Ljud: 8

+ Onlineläge, bra kontrol, många vapen, 2 olika storys.
- Månadskostnad för att spela online, få magier, tråkig bakgrundsmusik.

Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10