Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lego Bricktales

Upptäckte igår när jag skulle handla, att det fanns en demo av Lego Bricktales. Så naturligtvis laddade jag ner den. Vilket var tur... Sparade ju en slant.

Så min recension nedan baseras enbart på demot.

Visst, spelet var riktigt mysigt och det var även rätt kul att bygga lego och jag fick, faktiskt, en del flashbacks från barndomen. Kul såklart.

Nu har jag som sagt bara testat demot men jag tror det i stort visar hur spelet fungerar och det finns en hel del jag tycker de kunde gjort bättre. Till och med mycket bättre. Kommer till det.

Det är ju ett litet äventyrsspel med handling och dialog. Just dialogen upplevde jag som oerhört seg. Sedan har vi dioramorna, alltså världen i spelet. Ett tryck på Escape och man fick se hela skönheten. För läckert var det verkligen! Det gick att flytta kameran och zooma (önskar såååå att jag kunnat uppleva den biten i VR)... men vafalls! Att gå med legogubben gick inte! Vilken miss! Ska man "spela" var man tvungen att se en liten inzoomad del av dioramat.

Näe... hade gärna kunna bestämma kameran helt själv jag. Många minus på det.

Legobyggandet då? Jo, funkade helt okej. Den delen gillade jag. När man klarat en uppgift, som att t.ex. bygga en bro, fick man tillgång till "Sandboxdelen". Kort så kunde man nu bygga samma bro igen men med flera legobitar... suck. Det var allt!

Jag ger Lego Bricktales en svag 7:a.

Fixa till dialogen, ge mig VR och ett riktigt Sandboxläge där man själv kan bygga egna dioramor med egna pusselproblem (för det kan man INTE - sjukt, så sjukt att inte kunna det) plus att dessa dioramor sedan kan delas med andra spelare så skulle Lego Bricktales lätt få en 10:a och få nostalgin/kreativiteten att explodera i mitt huvud.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10