Svenska
MEDLEMSRECENSION

Captain Toad: Treasure Tracker

Skrivet av: Leorio   2019-03-27

Varför inte ta en semester till Svampriket och ge dig ut på ett pusseläventyr med Toad och Toadette? Här är Captain Toad: Treasure Tracker!

Begreppet "feel-good" skapades förmodligen för att beskriva Captain Toad: Treasure Tracker. Ordet "småtrevligt" likaså. Det finns ett par ögonblick av spännande action och intensiv stress i det här spelet, men mestadels så tar du det bara lugnt och slappar av medan du tar dig genom spelets värld.

Captain Toad: Treasure Tracker är ett pusseläventyr där de flesta banorna är väldigt små. Du kan rotera kameran runt hela den kubformade banan och hitta hemliga vägar och gömda rum, där du kan finna guldmynt och diamanter. På varje bana finns det tre diamanter att hitta. Du behöver inte hitta alla tre diamanterna för att klara banan och fortsätta till nästa, men bossbanorna kräver ett visst antal insamlade diamanter för att kunna låsas upp. På varje bana finns också ett "hemligt" uppdrag. Det kan vara saker som att besegra alla fiender, inte ta någon skada eller samla ett visst antal guldmynt.

Banorna ser ut som de kommer direkt från Super Mario-spelen, med de klassiska fienderna och allt, men den stora skillnaden är att Toad inte kan hoppa. Han kan falla ner från högre mark dock och besegra fienderna genom att landa på deras huvudet. Han han också dra upp rovor ur marken och slänga dem på fienderna.

Men att besegra fienderna är en liten del av det här spelet i jämförelse med att klara spelets pussel. Captain Toad handlar om att lista ut ur de olika banorna fungerar, och i vilken ordning du ska ta saker. Du kan manipulera vissa delar av banorna för att hitta ännu flera hemliga vägar och gömda skatter.

Det bästa med det här spelet är att du inte enbart spelar som Toad, men du spelar också som Toadette! Toadette blir kidnappad av en jättelik fågel i början av spelet, och du måste ge dig ut och rädda henne. Men så snart som hon är räddad så kan du spela som henne också. Toadette är en av mina stora favoriter bland spelvärldens hjältar, men jag har bara spelat som henne i Mario Kart: Double Dash och Mario Kart 8 Deluxe förut, så det här var en fantastisk upplevelse för mig.

Det finns några små kameraproblem och spelmässiga knasigheter, men inget som påverkar det spelmässiga på något avgörande sätt. Det här spelet har bara ett problem - och jag vet verkligen inte om "problem" är det rätta ordet i sammanhanget - och det är att storyn inte har samma känslomässiga tyngd som i de bästa pusseläventyren, som Portal eller Braid. Jag menar, ingen spelar Captain Toad: Treasure Tracker och förväntar sig någon slags djup story, men det går inte att förneka att medan Portal och Braid är väldigt minnesvärda spel, så är Captain Toad: Treasure Tracker något man glömmer ganska snabbt efteråt.

Det tog mig nio timmar att klara spelet, men om du vill ta dig upp till 100% och klara alla bonusbanorna så får du lägga ner betydligt mera tid. Men nio timmar är en prefekt tid för ett avslappnat pusseläventyr.

Captain Toad är verkligen inget spel som ljuger för dig; precis vad omslaget lovar dig är vad du får. Trots all variationen i spelet är det inget äventyr jag skulle spela igenom på en helg, men att spela en halvtimme varje morgon är det perfekt för. Ge oss nu bara ett massivt soloäventyr med Toadette, tack!

Fördelar: Toadette är spelbar, härligt avslappnad gameplay, bra pussel, ett perfekt spel att spela på morgonen

Nackdelar: Några små problem med kameran och det spelmässiga, bristen på känslomässig story gör det lättglömt

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10