Svenska
MEDLEMSRECENSION

Final Fantasy XV

10 års väntan är över...men var det värt det?

Från att ha varit under utveckling sedan 2006 som en spin-off del till Final Fantasy XIII och efter ett flertal förseningar tills det tillslut blev en del av huvudserien.

Efter att ha klockat in på närmare 70 timmar och utforskat det mesta som finns (förutom att fiska!!)
Trots att det är svårt för ett spel att leva upp till förväntningarna som blir efter en 10 års period.
Gameplayet är inte längre "Turned Based" utan har gått mer mot action-RPG hållet likt Kingdom Hearts.
Världen i sig är helt fantastisk och bilen som du färdas i är fruktansvärt praktisk då den gör back-tracking och fast travel betydligt mer trevlig.

Du spelar som Noctis, son till kungen Regis från staden Insomnia. Då spelet börjar har du blivit bortlovad för giftemål och det är Noctis tre livvakters jobb att eskortera Noctis dit.
Dessa tre är "tanken" Gladious, föraren och kocken Ignis och färskingen Promto.
Det som börjar som en roadtrip utvecklas snabbt om en historia om dom 4 huvudkaraktärernas "bromance" Och spelet går en helt annan och oförutsägbar väg än vad jag trodde.

Utan storyn chockade helt klart under vissa händelser, Vilket gjorde att det inte var lika lätt att förutspå.
Trots det så finns det minus gällande spelet, historien lämnar för mycket kryphål, och nu i efterhand behöver man se filmen Kingsglaive vilket fungerar som en prequel och även animé serien Brootherhood som går in mer på djupet om dom 4 karaktärerna du spelar som men även side-questsuppdragsgivarna är med på ett hörn.


För att verkligen förstå det mesta.
Trots detta ser jag fram emot dom tre stora DLC's som är utannonserade för att få en större inblick i dom tre andra huvudkaraktärernas historia.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10