Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The old Republic. 300 år efter Biowares förra Star Wars RPG, Knights of the Old Republic. Än en gång får man återvända till galaxen långt långt borta för att visa vem man är och vad man kan!
Spelet har nu varit ute i nästan 5 år och under den tiden har mycket nytt kommit. Först på allas tunga kan jag tänka mig är free to play läget där man inte betalar nånting för att få spela.
Läget fungerar definitivt men det är väldigt begränsat tyvärr. Mer än man skulle vilja egentligen. Många saker förstår jag att det bara är dom som betalar varje månad som får, men vissa saker verkar vara lite väl överdrivna. Till exempel kan du inte använda lila saker, utrustningen som oftast är starkast men man kan köpa det för antingen cartel coins som har blivit spelets egna lilla valuta som man kan köpa för riktiga pengar eller så får man lite varje månad om man är månadsbetalare!
Dom flesta saker som en månadsbetalare får kan även gratisspelare få om man använder cartel coins. Tyvärr är det ganska dyrt och man låser bara upp sakerna till den karaktären man är på, inte hela sitt konto oftast. En del saker är till hela kontot men dom flesta inte tyvärr!

Men nog med dom negativa sakerna. Detta är ett MMO och har en månadskostnad, så var det från början och då får man leva med det säger jag! Vill man inte betala för att spela och gillar inte free to play läget, spela inte. Själv så har jag en del in och ut i spelet.

Tyvärr så kan hållbarheten i spelet gå ner efter ett tag. Nu tänker jag inte efter en månad eller två, nej lite mer. Är man en ny spelare så har du 8 helt unika och välgjorda uppdrag att göra som är olika beroende på vilken klass du spelar. Det kan ta ett tag!
Dom 8 klasserna som finns, 4 på Republic och 4 på Empire, och dom är tänkt att vara speglar av varandra då. Sith Inquisitor och Jedi Concular, Jedi Knight och Sith Warrior, Bounty Hunter och Republic Trooper och sist men inte minst Smuggler och Imperial Agent!
Dom kan du välja och alla har en varsin story som du får följa när du spelar och som kommer ta dig till både gamla och nya planetrar som du aldrig har sett. Varelser och raser du aldrig har drömt om och första gången jag landade på en planet med min första karaktär, oj oj oj, gissa om jag blev förvånad och undrade vart jag egentligen var!
Det är en väldigt spännande historia med var och en och varje planet har även uppdrag som följer en viss story för just den planeten men dom är öppna till alla som kommer till planeten och tillhör samma sida.

Färdigheterna man får välja mellan i detta spel är unika och väldigt bra gjorda. Alla vapen som finns i spelet är snyggt gjorda och rätt så unika. Det är mycket man kan få så som man vill, nånting som passar ens karaktär! Modifiera din rustning så du får den färg du vill ha på den. Flera olika kombinationer, eller varför inte anpassa dina vapen också. Rätt färg till rätt person ska det vara.
Eller anpassa din egna lilla fästning, kan man nog kalla det. Stronghold som det heter i spelet.
I ditt egna lilla stronghold kan man ställa ut mycket olika saker. Spelets egna version av auktion house, GTN, Galactic Trade Network. Ställ ut en sån kiosk på golvet. Lite sängar, en fontän, en stor kruka där, en liten där, din favorit följeslagare där, ett rymdskepp där och en kanske en staty där! Finns många många och åter många dekorationer att ställa ut. Tyvärr så är det många av dom som bara finns i så kallade Cartel Packs och det är nånting du får köpa för just cartel coins. Förut fanns det många olika pack att välja mellan. Nu tar dom bort dom efter ett tag tyvärr. I dessa packs kan det finnas unika dekorationer som inte finns någon annanstans. Men du kan fortfarande köpa dom av andra spelare om dom skulle råka få tag på en eller två kanske. Genom GTN kan man köpa av andra spelare för credits, spelets egna valuta som du får efter uppdragen du gör!

Den senaste uppdateringen med Knights of the Fallen Empire, Bioware tar upp sin roll s om historieberättare och visar igen vad dom går för. 12 av dom 16 kapitlen som är planerade har kommit ut nu och jag är rätt så imponerad. Jag vill verkligen, verkligen veta vad som händer härnäst. Jag kan inte vänta tills nästa kommer ut. Samtidigt så vet jag att detta är ett sätt att hålla spelare kvar så att dom betalar men jag klagar inte. Min bror sa så här: "Det är väl värt att betala 120 kronor för ett spel där du får spela åtminstone 30 timmar på". Jag håller med! Jag betalar och jag får ut dom timmarna jag spelar och det är ju ett evighetsspel. Jag får ju inte slut på saker att göra, men jag kan tröttna! Jag gillar spelet och jag tycker Bioware har gjort riktigt bra ifrån sig här och jag hoppas dom fortsätter minst lika bra, helst bättre!

På bilden ser ni min Jedi Sage, min är healer. Någon som kan se vart jag är tro? Nej det är inte Endor! Yavin 4. Yavin 4 har varit ett viktigt plats i Star Wars universumet långt innan rebellerna kom dit!
Detta är ett av mina strongholds och denna är just på yavin 4. Jag har ett stort tempel och 2 mindre plus en stor yta att lägga dekorationer på och jag har inte ens börjat på denna. Jag vet knappt vart jag ska börja. Statyn som står på det lilla templet där har jag ställt ut!

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10