Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Vakna upp i en hög av döda kroppar är väl inget man vill göra, speciellt inte barfota! Men det är så spelet inleds här och man minns ingenting. Låter det lite kliché? Ja minne saken är det och det man senare får veta att man är speciell och kanske den enda som kan göra nånting åt den ondska som har uppstått är definitivt kliché!
Men själva spelet är riktigt bra gjord förutom storyn som kan kännas svag ibland och boss striderna kan vara lite tråkiga.
Finns mer saker i ett spel än bara det också.

Spelmekaniken och kontrollen är väldigt bra. Själv har jag spelat på både PS3 och PC och kontrollen hade jag aldrig något problem med.
Känns lite lättare på PC med alla spells man kan få om man spelar mage. På tal om mage så kan jag berätta att det är sällan jag har känt mig så stark och skicklig som mage som i detta spel!
Attackerna man kan lära sig är i mage trädet oftast en blandning mellan is, eld och blixt attacker och dom ser riktigt mäktiga ut och är väldigt bra gjorda! Att avancera genom mage trädet är riktigt roligt tycker jag. Tröttnar man på att spela mage kan man alltid göra om. Hitta bara rätt person i spelet som kan hjälpa dig med det så kan du spela sen som rogue eller warrior. Alla med sina egna unika färdigheter som får en att känna sig riktigt stark.
En annan viktig färdighet som alla klasser har tillsammans är att kunna undvika attacker, dodge. På PC gör man det enkelt med mellanslag och W, A, S eller D beroende på vilket håll man vill åt. Dodge är en väldigt viktig mekanik i spelet och du kommer behöva använda den mer än 100 gånger säkert under din speltid!
Tillsammans med DLC:erna, Legend of Dead Kel och Teeth of Naros så blir speltiden på en karaktär över 60 timmar långt! Personligen tycker jag Legend of Dead Kel är den bättre DLC:en till spelet men båda är värda att införskaffa sig för att få se nånting väldigt unikt!

Spelet är väldigt öppet och tar en bra tid att utforska allt och vad gäller uppdrag känns det lite grann som Skyrim. Få ett uppdrag i början, gå 100 mil för att gå till uppdragets plats efter du fått det! Men på vägen och även vägarna som leder åt motsatt håll hittar man mycket mer att göra!
När du hittar en ny plats så blir alla fienden i det området låsta till den level du är när du går in i det området. T ex om du kommer till andra området vid level 7 så kommer fienden vara level 7-8 ungefär hela tiden även om du är där sen vid level 25!
Låter det konstigt? Kanske det men samtidigt så slipper man slåss så hårt mot flera fienden som kanske hela tiden blockar vägen för en när man bara är på genomresa genom samma område igen. Men va lugn också, när du går in i grottor eller liknande, slott och sånt så är alla fienden din level och är lite mer av en match att ta ner!
Vilket leder till svårigheten i spelet. Testade på lättaste ett tag. Gick alldeles för lätt. Normal var lite bättre men svårgheten i spelet är inte så stor men oftast så slåss man inte mot en eller 2 fienden. Dom flesta fienden har också en hel del irriterande sätt att komma fram till dig och ta ner dig. Mycket av att dom slår till dig så du ryggar bakåt och liknande sånt.
Att slåss mot andra magikers är inte alltid det lättaste heller och vi får inte glömma varelser som inte kan sluta skjuta andra projektiler mot dig som gift eller annat roligt!
Kan också nämna här att striderna är väldigt öppna och det är bara att köra på när du ser en fiende som du vill ta ner, men dom kommer också göra samma sak med dig förstås!

Finns fienden av många olika slag men tyvärr så kan dom också komma tillbaka rätt så ofta på många olika ställen! Miljön i spelet är rätt så varierande med skog, slätt och öken liknande landskap med mera. Flera fienden kan du hitta i alla landskap men också flera andra fienden finns i bara det och det landskapet!

En annan sak som är likt Skyrim är att om du stjäl saker så kan du bara sälja det på några få ställen! Ett tips är att ta reda på vart det är om du är en sån som gillar att stjäla saker.
Man kan få väldigt användbara saker när man själ och man gör sig även en liten hacka när man gör det. Ibland lite för mycket. Min senaste karaktär har mer pengar än han skulle kunna göra sig av med om jag så ville!
Mycket av dina saker du använder kan du skapa vid en smedje ugn eller vad det nu heter och man kan även göra kristaller som förstärker din rustning och vapen om du kan lägga in det! Man kan också göra drycker som ger liv eller mana och annat användbart!
För att kunna göra saker så måste man hitta rätt material eller så kan man förstöra material vid ugnen och för att göra kristaller får man hitta små kristaller för att sätta ihop dom till större och så vidare. För drycker måste man plocka örter och växter!
Allt detta kan man göra men man måste också få lite level i spelet innan man kan göra dom riktigt bra sakerna och då får man helt enkelt lägga en poäng i det man vill göra. Tar ett tag att få nånting upp till det högsta och det är värt tiden!

Grafiken i spelet är väl bra. Färdigheterna och spells ser riktigt snygga ut och karaktärerna ser riktigt bra ut. Inte alltid miljön ser tipp topp ut utan ibland lite stel och tråkig dock.
Aldrig så att jag inte ser vad det är och det ser inte dåligt ut, nej, kanske bara lite tråkig ut ibland!

Kan lägga till en liten sak som jag verkligen gillar. Vet inte hur många spel där NPC:erna i spelet vill att man ska följa efter dom eller att dom följer efter dig och så springer eller går dom väldigt sakta och du måste vänta på dom! Inte här, inte i Kingdom of Amalur: Reckoning, nej nej! Här är det dom som får vänta på dig eller sakta in för att dom hela tiden kommer ikapp dig! Känns riktigt bra med det, säger bara det!

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10