Svenska
MEDLEMSRECENSION

Asphalt 8: Airborne

Skrivet av: AG Jati   2015-09-11

Superkärror av alla slag plågar sönder världens alla asfaltsvägar.

Jag personligen ser mobilspel som ett nöje under en kort tid. Delvis under en kort rast på plugget eller under turen med pendeltåget ner till staden. Det är väldigt sällan det finns ett mobilspel som tar upp så mycket tid att jag lägger alla annan fritid åt sidan. Detta gäller inte Asphalt 8: Airborne som är förmodligen det bästa racingliret på länge.

Oftast det handlar om spel från Gameloft brukar man sälja det för en nät summa. Nu har dock Asphalt 8 blivit en sådan framgångsrik i deras racingserie att de beslutat att göra spelet helt gratis. Jag kör spelet på Windowsphone, så jag vet inte hur det är med Android eller iOS om man måste betala för spelet för de operativsystemen.

I alla fall, som vilket racingspel som helst börjar du med en liten skrotkärra, vid det här fallet är det en Audi och en Chevy. Du kämpar igenom en mastodont karriärläge där du får allt svårare fiender ju mer progress du gör. Tror du dock att det är en typisk NFS-klon så tar du fel.

Inom Asphalt 8 handlar allt om credits som du tjänar in genom att delta i olika race. Ju högre rank en motståndare har, desto mer credits tjänar du ihop du racet är över. Du kan även samla ihop credits genom att utföra coola stunts som att köra över en ramp och DO A BARREL ROLL! eller bara djävlas med motståndarna och preja dem mot närmaste barriär.

Nyckeln till framgång ligger delvis på vilka sorts bilar du använder och hur klok du är att spendera på uppgraderingar. Är du en nybörjare inom spelet är det lätt hänt att du hamnar i en "grind"-situation. Delvis att du plöjsar så mycket att du blir tvungen att köra om bana efter bana för att kunna ha råd med Ford GT:n som krävs för att köra "A"-klass racing.

Frånsett från det hårda och tuffa karriärläget finns det även olika utmaningar, cup:er och multiplayer att välja mellan. Spelet må vara närapå två år gammalt men fortfarande finns det ivriga online-spelare att köra race mot. Dagligen brukar även olika online-cup:ar dyka upp för dig som vill verkligen tjäna storkosingen. En nackdel här är att man aldrig vet hur mycket rank en online-motståndare har, så man kan lätt förlora sina "winning"-streak om man kommer oförberedd.

Även om spelet innehåller många typer av race såsom eliminering och infected så dröjer det inte länge förrens spelet blir väldigt drygt. Eftersom det finns väldigt få banor kommer du köra samma bana om och om igen. Det är då tur att banorna är fantasifulla och bjuder på många olika överraskningar. Exempelvis så finns det en hamnbana där du kan hoppa på olika fartyg och en strandbana där det finns mer rampar än en tonåring har finnar.

Är du en av dem som älskar att köra portabelt och säger inte nej till en utmaning så är Asphalt 8 det rätta spelet för dig. Kom bara ihåg att ha en "credits"-guide till hands.

8/10

+Extremt beroendeframkallande
-Orättvist belönade

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10