Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bound by Flame

Spelat på PS4.

Okej, jag behövde ett nytt spel till PS4:an och köpte detta helt på chans. Det blev slaktat av GR Swe så jag kände att jag ville skriva min åsikt.

Info m.m kan ni läsa om i GR:s recension, jag tar upp mer subjektiva delar.

Vi börjar med storyn som känns sådär. I början brydde jag mig lite grann med detta avtog ju längre spelet gick. Man laddade för en episk fantasy-historia men spelvärlden känns långt från episk och greppade aldrig tag i mig.

Dialogerna är extremt märkliga. Fullproppade med svordomar och käbbel. Ganska tidigt förlöjligade detta spelets försök till ett intressant narrativ. Dock var det alltid lite småspännande att höra vad för skit som skulle sägas hela tiden så man var hela tiden uppmärksam på vad som hände. Något jag långt ifrån är i alla spel (Assassins Creed Black Flag t.ex.)

Grafiken är stundtals riktigt snygg och stundtals mer last gen, det märks ganska tydligt att det inte är utvecklat till next gen i första hand, men det är ändå rätt bra. Det är främst safe-areas och ansikten på NPC som är fula medans själva spelvärlden ser bra ut. Fiendedesignen är riktigt bra och tillräckligt varierande.

Det som verkligen räddade spelet för mig var stridssystemet. Du kan använda dig av tvåhandsvapen, daggers, fire spells, armborst och fällor. Detta gör att det hela tiden går att variera sig beroende på fiender och humör. När man dodgar eller crittar så går spelet ner i slow motion, likt Batman spelen. Skill trees finns för tvåhands, daggers och fire spells.

Man kan ha med sig companions ut i strid som bl.a. kan köra svartmagi och heala dig. På lättare svårighetsgrader är dom hjälpsamma men på högre svårighetsgrad är dom rätt värdelösa.

Sen finns även ett ganska djupt crafting-system som gör att vad du än hittar för loot så har du alltid nytta av den. Behöver du inte vapnet han du förstöra det och få råvaror som du kan göra allt från healing potions till uppgradera din rustning.

Kort och gått så var det ett underhållande action RPG som är mer åt actionhållet än RPG. Tog mig 16 timmar att klara huvudstoryn och bedömt ca 90 % av sidouppdragen.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10