Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Ghosts

Denna recension gäller Wii U-versionen av ett multiplattformsspel.

Först och främst: det här spelet är inte mycket längre än min recension. Kampanjen tog jag mig igenom på cirka 5 timmar, på svårighetsgraden hardened. Särskilt intressant var den aldrig heller. På senare år har ju karaktärsutveckling och starka historier legat i fokus, även inom regelrätta actionspel.

Men så icke i Ghosts. Karaktärerna är upp till 100% ointressanta och själva historien skulle jag faktiskt vilja kalla för en regelrätt 'icke-historia' - den är lika mycket axelryckning som nya gubbfilmer med Tom Selleck i huvudrollen.

Story och karaktärer är kanske inget man har större krav på i ett rappt actionspel som CoD, men jämfört med Treyarks Black Ops, så känns detta ändå som ett omotiverat steg tillbaka. Man behöver inte skriva ihop något i Oscarsväg, men nog kan man ändå fixa en kampanj som engagerar.

På multiplayerfronten är allt sig likt.
Det finns i sak bara två nyheter - och vilka nyheter sedan. Nummer ett; en ofantligt opålitlig, automatisk-luta-sig-runt-hörn-funktion. Jag slog av den illa kvickt redan i kampanjen. Nummer två; välj mellan några olika anleten och hjälmar på din stridis. Valmöjligheterna här är dock inte särskilt finurliga och därför inget jag lägger märke till i själva matchen. Dessutom så gillar jag inte att banorna inte verkar ha anpassats utefter 12 spelare; de är ofta för stora och röriga. Jag får aldrig riktigt grepp om hur de egentligen är upplagda.

The Wii U Difference

Spelet flyter fint på min konsol och jag gillar som vanligt att allt fungerar klockrent att spela enbart på Gamepaden. Spelar man på en TV så är det inga onödiga gimmicker att tala om heller. Jag tycker mig ana lite fler spelare online än i fjolårets Wii U-upplaga av Black Ops 2, men fortfarande inte tillräckligt.
Det går även bra att spela med Pro-kontrollen eller Wii-Remoten; länge leve valfrihet!

Rekommenderat?

Bara om du är extremt FPS-törstig och dyrkar CoD som din personliga gud. Annars tycker jag inte detta spel är tillräckligt engagerande eller hållbart för att köpas till fullpris. Invänta reabacken.

Betyget för detta spel stannar vid medelmåttigt.

Samlat betyg: 6.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10