Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield 3

Svenska DICE har efter 6 långa år av längtan levererat en grafik motor som får en att tappa andan och en multiplayer som får spel som call of duty att bli svarta av avundsjuka.

Dice har inte sparat på sina krafter till Battlefield 3 utan har skapat en kvalitativ produkt. Vi har en kampanj, en multiplayer och ett par slags co-op banor som man kan spela med en vän eller en främling någonstans på globen.


I kampanjen så spelar man som sergeant Blackburn som sitter i ett förhörs rum likt call of duty black ops. Banorna spelas i flashbacks förutom den sista banan. Under kampanjen så får man vara med om dynamiska uppdrag allt från krigas i små bakgator i någon stad i mellanöstern till att jaga ett terrorist med en atomladdning i paris(!) Däremot så är storyn inte så himmla bra vilket det brukar vara i militär fps.


Kampanjen lider också av andra problem som t.e.x. att AI:n är inte så värst bra både för fiender och kompanjoner. Hur som helst så är kampanjen bara ynka 5-7 timmar lång vilket är acceptabelt då jag inte hade orkat en kampanj av denna sort som varade i 15 timmar det skulle blivit tråkigt väldigt snabbt.


Men för den som vill kan man också spela co-op uppdrag med en vän eller en främling online. Det finns ca 6 uppdrag och dom är ungefär tio minuter långa. Men nog om kampanjen och co-op uppdragen nu ska vi gå till den viktiga delen...Multiplayern.


I multiplayern så kan man spela upp till 64 spelare 32 i båda lagen. Men dom har lagt fokus på något t.e.x. Call of duty inte har nämligen samarbete. Alla har en roll och alla måste sammarbeta för att hjälpas åt. Det finns fyra klasser och alla specialiserar sig på en vis sak enginer använder sprängladdningar för att t.e.x. förstöra en tank och reparerar skadade fordon, Recon som är sniper klassen och lägger extra spawn points och skjuter ner fiender från långt avstånd, support som oftast använder light machine guns och ger ammunition till sina lag kamrater och assult som kastar en massa healing packs som återställer hälsa.

Den nya motorn frostbite 2 gör så att man kan förstöra väldigt mycket i spelet vilket leder till mäktiga strider där hela byggnader kan rasa. Multiplayern får en att kännas som en del av något stort och ibland kan kombinationen av mäktigt ljud, gryma banor, samarbete med ett lag på 32 pers leda till en mäktig känsla som får adrenalinet att pumpa.


I slut ändan är Battlefield 3 ett spel man köper enbart för multiplayern med massiva banor, bra sammarbets vilja i lagen och förstörbar miljö.
Men jag ställer mig fortfarande en fråga...spelar jag ett spel eller är det en film ?

Medlemsrecensioner26
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10