Svenska
MEDLEMSRECENSION

Team Fortress 2

Skrivet av: K4_ktus   2012-09-02

Team Fortress 2 - Valves lekstuga för våld, stympade kroppsdelar, feta ryssar och goda mackor. Vem kan motstå det?
I rollen som 1 av 9 olika klasser, alla med sin egna säregna stil, ska man i ett 1PS perspektiv strida mot den andra fraktionen i kamp om en checkpoint, en väska med en apa eller helt enkelt om att eliminera så många som möjligt.

Här är en snabb inblick i de 9 olika klasserna.

Scout
Nationalitet: Amerikan
Kaxig, ung kille som tror att han i princip är odödligt. Är snabbast i spelet och kan dubbelhoppa.

Soldier
Nationalitet: Amerikan
Soldiern är en amerikansk patriot vars största intresse verkar bestå av att hoppa omkring och skjuta med sin enorma raketbössa.

Pyro
Nationalitet: ?
Pyron är tveklöst den karaktär Valve hymlar mest om. Pyron lider av en psykos som gör att denne tror att fienderna är små barn han tar hand om. Egentligen eldar Pyron upp fienderna med sin eldkastare.

Demoman
Nationalitet: Skotte.
En alkoholiserad man och en granatbössa - Behövs en vidare förklaring? Demomannen springer glatt runt med sitt vapen samtidigt skrikande med sin något humoristiska skotska accent.

Heavy
Nationalitet: Ryss
Heavyn verkar ha ett gapande hål i sin enorma mage då denna är konstant hungrig - Även under striderna. Heavyn verkar ha svårt att hänga med i sina lagmedlemmars tankegångar och ses ofta gå omkring och skjuta hejvilt på banan, glatt skrikandes "Were's My Sandwich" med rysk accent.

Engineer
Nationalitet: Amerikan
Engineeren är smart. Väldigt smart. Nästan för smart för de hejvilda striderna på banan. Ägnar i princip all sin tid på slagfältet med att bygga upp s.k. "Sentrys" som penetrar motståndarna med kulor.

Medic
Nationalitet: Tysk
Med sitt helande vapen springer medicen omkring och ser till att hålla sina lagkamraters hälsa uppe från de kritiska nivåerna. Är kompis med Heavyn (Eller är Heavyn kompis med Medicen?) och ses därför oftast hela denne.

Sniper
Nationalitet: Australenare
Snipern är en tystlåten man som brukas ses sittande på höga höjder. Hörs skratta tyst då och då när denne har satt en kula i någon Heavy. Hans föräldrar ogillar hans val av yrke.

Spy
Nationalitet: Fransman
Spyen är övertygad om sin egen skicklighet och gillar ofta att påpeka det. Kedjeröker och ses ofta fimpa på sina offer. Använder sin Osynlighetsklocka för att smyga upp bakom inte ont anande offer och ge dem ett rygghug (Vilket i regel dödar offret).

Man går alltså då in på en server (Multiplayer-Delen är väsentlig i TF2) och spelar som antingen Red eller Blu och tar då alltså rollen som en av klasserna. Fantastiskt roligt, även om det efter 3 timmar kan bli aningen tjatigt med samma spelläge. Med kompisar blir det så klart ännu roligare. Det är här Team Fortress 2 briljerar.

Om man ser på nackdelarna då. Ja, ibland kan ju bilduppdateringen ge en del att önska. Jag har ibland också fastnat i saker utan anledning (Men man ska då också ha hänsyn att det inte är Valves servrar utan privatpersoners). Och som sagt kan det bli lite tjatigt med samma game om och om igen. Dock kompenseras detta med ett av de bästa återspelningsvärde jag har sett. Jag spelar det lite då i omgångar, alltid lika kul.
Nämnde jag att det också är gratis? Så vad väntar du på, ring varenda person du känner och tvinga dom att installera denna going och börja köra!

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10