Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Du är Prinsen eller Prinsessan av landet Albion. Din storebror som är kung styr landet med järnhand och folket har börjat hata honom. Du och din mentor/tränare Walter rymmer från Bowerstone castle tillsammans med slottets butler Jasper ihopp om att starta en revolution mot kungen där du ska ta över tronen och göra Albion till ett bättre ställe att leva på.

Det är ungefär såhär som Fable III börjar och det kommer att vara spelets mål: att starta revolutionen mot Kung Logan som han heter, och ta över tronen.

Fable-spelen är mest kända för sina onda och goda val som dyker upp i nästan alla Main och Side quests som du spelar. Detta gör att spelaren får ett varierat äventyr där ens hjälte kanske blir behandlad som djävulen (t.ex. Alla bybor som ser dig kommer att fly för livet) och andra spelares blir behandlade som gud.

Början av spelet ser likadant ut (bortsett från vilka val du tar). Samma sak gäller slutet som har två versioner det goda och det onda. Men fortfarande så skiljer sig slutet inte så mycket.

Min upplevelse av spelet var att alltid vara god och bara bry sig om andra. Detta resulterade i att efter att jag blivit kung kom en fientlig invasion(SPOILER!) som utrotade mer än halva befolkningen.

Om man har spelat Fable förut så är kontrollerna de samma. X för Svärd och hammare. Y för gevär och pistoler. B för magi. Nu kan man sätta ihop två magier vilket kan vara kul(Man får i alla fall ett achievement)! Och A för att undvika attacker.

Om du inte har spelat ett tidigare Fable och har Xbox 360 så köp Fable 2. Det mer utmanande(Jag dog en gång genom hela Fable III!).

August Wigg

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10