Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Nintendo blåser liv i en av sina gamla klassiker. Jag har under den senaste månaden spelat nostalgitrippen Ocarina of time i 3D. Links legendariska äventyr har fått 3D effekter och bättre grafik. Spelet anses vara ett av de bästa spelen som någonsin gjorts. För dem som inte har spelat Ocarina of time förut ska jag sammanfatta storyn snabbt.

Den lilla pojken Link bor i Kokiri Forest tillsammans med X antal andra små bekymmerslösa grönklädda barn. En dag kallar byns beskyddare, det stora Deku trädet på Link. Link får veta att Hyrules öde ligger i hans händer och att han måste fara till slottet för att träffa prinsessan Zelda. Link lämnar säkerheten i byn för att rädda Hyrule. Där börjar äventyret.

På sin väg för att befria landet Hyrule från Ganondorf så samlar Link magiska stenar och amuletter, utforskar tempel och kämpar mot variatonsrika bossar.

Gameplay mekaniken har gjorts om. Inte helt om utan bara modifierats för att vara lite mindre jobbig. Ett exempel är att man kan använda 3DS gyroskop för att sikta med slangbellan och pilbågen. Iron boots har även blivit ett item som man kan equippa utan att behöva gå till menyn. Genom att peka på touch-skärmen kan man nu också spela på Ocarinan och instrument-spelningen har blivit smidigare och roligare. Nintendo har lagt till Sheika-stenar som nybörjarspelare kan använda sig av om dem fastnar. Sheika-stenarna är bra för nybörjarna men enligt mig lite överflödiga. Nog för att spelet kan vara lite klurigt ibland men hela poängen med Zelda är ju just att det ska vara svårt.

Utvecklarna har även lagt till ett Boss challenge mode. Man väljer en boss som man tidigare besegrat och återupplever striden. Däremot har man ett väldigt begränsat antal hjärtan vilket gör striderna svårare.

Grafiken har blivit finputsad och texturerna ser mycket bättre ut. Man kan knappt se att det är ett gammalt spel. 3D-effekterna är grymma, och gör hela upplevelsen så mycket coolare. Effekten gör sig nog bäst när man rider runt på den trogna hästen Epona på Hyrules slätter.

Nintendo har inte lagt till några nya soundtracks vilket såklart är bra. De geniala klassiska Zelda låtarna finns kvar. Gerudo Valley, Song of time och Zeldas lullaby låter fortfarande lika bra.

Bortsett från dessa ändringar är äventyret detsamma, fortfarande lika magiskt som det var första gången man spelade det. Nu hoppas man bara på att Nintendo ska göra en remake på Majoras mask också.

+ Uppdaterad grafik, underbar story, roligt och varierat gameplay och grymt ljud.

- Spelets enda minus, gyroskopet på 3DS kan ibland vara lite irriterande.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10