Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Skrivet av: Reiklyn   2011-11-09

Det här är min fjärde recension så ni får ursäkta ifall jag inte direkt är en erfaren recension skrivare men hopas att ni gillar den.

Fable III var ett riktigt underhållande spel. spelet handlar om att man är en prins/prinsessa i kungariket Albion. man är son/dotter till huvudrolls innehavaren i det andra spelet. det handlar om att huvudpersonens bror Logan har blivit en tyrann och styr Albion med våld. han skördar skogar, förstör naturreservat, förtrycker folket och avrättar massor av personer. En dag så får huvudpersonen nog och beger sig ut och startar en revolution emot sin egen bror.

halva spelet går ut på att bygga upp revolutionen och hitta allierade medan andra halvan går ut på att man förblir regenten i Albion.

Det är ett väldigt unikt spel där man får spela som både revolutionär och konung, man kan välja helt och hållet ifall man vill vara god eller ond. När man får med sig sina allierade lovar man dem vissa saker och det är upp till dig ifall du ska hålla dit ord eller inte,

Det är helt klart bra grafik i spelet och det är inget att klaga på enligt min åsikt, Dock så känns det fortfarande att huvudpersonen är en aning opersonlig med att han knappt talar men till skillnad från det andra spelet så kan huvudpersonen tala i 3.

Miljöerna är lite sämre än det andra spelets men det är fortfarande riktigt bra, en positiv sak är att en ny kontinent har dykt upp nämligen en öken kontinent som man kan utforska, vilket är en helt nytt klimat och nya fiender och civilisationer att möta.

Variationen i spelet är stort, som jag sa just så är man ute i öken, träskmark, skogar, kalla snöiga berg och nere i djupa berg. variation i miljöer är väldigt trevligt och det är välkomnade.

En negativ sak är att som i tvåan ät att när man når maxleveln så är man för stark. man kan vara en magiker, ranger och krigare på samma gång och enligt mig så skulle jag hellre vilja fokusera på en eller två asspekter, vilket gör det lite mindre intressant men roligare i längden. det känns ganska trist att kunna allt på samma gång. det känns lite för kraftfullt även ifall det kan vara jäkligt kul att vara den kraftigaste krigaren i spelet.

Frigeten i spelet är inte lika stor som i Fallout eller som i Oblivion men i Fable är den också stor. det finns massor att göra och det är en trevlig värld. i världen så finns det fullt av side quest, hus att köpa, vara en hyresvärld, en revolutionär, man kan bli en kung men även gifta sig och bilda familj, vilket är alltid trevligt som ökar stämningen. Spelet är helt klart spelvärt och ett riktigt roligt spel. rekommenderar er att spela det ifall ni inte har gjort det.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10