Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield 3

Efter att ha kört igenom en intensiv kampanj, gjort mellanöstern osäker med en kamrat och rullat fram i en Abrams tank i multiplayer har jag ett utlåtande om ett av årets mest efterlängtade spel.

Det var nog inte bara jag som blev hypad när dom första trailarna laddades upp. Grafiken, intensiteten, och inte minst den pampiga tema låten gjorde åtminstone mig väldigt förväntansfull. Och mina förväntningar har möts.

Singleplayer delen återberättas av Sergeant "Black" Blackburn som blir förhörd av två stenhårda homeland security-typer. Upplägget doftar Black ops och nästan allt gameplay utgörs av Blackburns flashbacks. Kampanjen känns lite fantasilös och ointressant men det bjuds på många och tunga eldstrider och episka scenerier.

Co-op delen är något nytt och fräscht. Här finns sex stycken uppdrag med tre svårighets grader. Återspelningsvärdet är ganska högt och också här är intensiteten hög. Man samlar också på sig poäng som låser vapen som man sedan kan använda i multiplayer delen. Co-op läget har också en väldigt bra variation. I ena uppdraget ska man försöka hålla tillbaka fienden medan man väntar på "ex-fil". I ett annat skyddar man en grupp elitsoldater genom att ge fienderna ett helvete från luften.

Multiplayer delen är dock den bästa delen i spelet. Känslan av att röja fram i en fet T-90 tank, bomba motståndaren med jetflyg, eller helt enkelt spreja ner större grupper dummingar med en fet M-249 är oslagbar.Det finns fyra klasser, alla med sina unika vapen och specialiseringar. 64 spelare och enorma maps=Multiplayer röj utan dess like.

Dice har också eliminerat all död mark som fanns i Battlefield 2. Dom har skapat balans och gjort alla delar av kartan viktiga istället för att låta en fjärde del vara helt död och ha strider på andra platser. Det skapar helt enkelt ett bättre flyt på kartorna.

En annan ny funktion är battlelog. Du använder battlelog i din webläsare och är ett smidigt och enkelt sätt att komma åt alla olika game modes. Något det dock klagas mycket på är Origin. Själv är jag osäker på varför då jag aldrig har haft några problem alls. Ett enkelt sätt att komma åt alla sina EA spel.

Jag ska väl säga det som redan har blivit sagt många gånger. Grafiken är verkligen makalös. Detaljerad, bra design och ljuseffekterna är med all säkerhet de bästa du någonsin har sett. Ljudet är något i särklass. Dice ljudtekniker har lyckats igen. Vapenljuden är mitt i prick och explosionerna är extrema.

Något annat som Dice lyckats med är såklart fysik. Fordonsfysiken har fått en makeover vilket behövdes då den var väldigt ojämn i Bad company serien.

Dice fortsätter leverera svensk kvalité. Med ett fantastiskt multiplayer läge, en fräsch
co-op upplevelse och en godkänd kampanj är detta något du inte vill missa.

Grafik:9/10
Ljud:10/10
Hållbarhet:10/10
Kampanj/story:6/10

(Jag har spelat Pc-versionen.)

Medlemsrecensioner26
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10