Svenska
MEDLEMSRECENSION

Need for Speed: Shift

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet går ut på att köra race och bli No. 1 i världen. Du börjar från noll och arbetar dig uppåt genom race. I varje race finns det olika "minimål" som du får stjärnor för när du klarar. Dessa stjärnor fungerar som nycklar till att låsa upp tier 2, tier 3 och tier 4-banorna. Kommer du 1:a i ett race får du automatiskt 3 stjärnor som högst kan du få 6 stjärnor per bana. Det finns vanligt race eller drift att välja mellan. Inom vanligt race kör du antingen med din egna bil som du köpt eller så får du välja mellan 2 stycken, så kallade "car battle". Det finns även krav på vissa race att den ska vara t.ex. en amerikansk bil. Ju mer race du vinner desto mer pengar får du som du kan köpa nya bilar för. Bilar har olika "ranks" och det sämsta är tier 1 och det bästa är tier 4.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker det är fantastiskt bra. Spelet känns verkligare än tidigare och det verkar längre än tidigare spel. Jag gillar funktionen med stjärnor och även att man får mer pengar nu och även om man kör banan igen får man lika mycket pengar ändå, så du kan köpa mer än 3 bilar som i Undercover. Lite negativt är att man inte kan ändra speciellt mycket på det man stylear bilen med som man kunde med i t.ex. Undercover men å andra sidan ser det redan från början riktigt bra ut, så det kan man leva med.

Betyg till spelet
Grafiken: 9
Eftersom jag tycker spelet ser riktigt riktigt bra ut.

Spelkänslan: 9
Eftersom det känns verkligt att man tappar kontrollen över bilen när man kommer för fort in i en kurva och det blir däckljut i svängarna på ett verklighetsbaserat sätt.

Ljud: 9
Bilarna låter bra. Hade blivit en 10:a om det inte varit för att vissa bilar tjuter när man gasar och det överröstar motorn :/

Hållbarhet: 10
Inget att klaga på. Långt med massa banor och när man får lagom mycket pengar så man kan uppgradera bilen blir allt roligare. Stort +

Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10