Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Fable-serien är en av dem spel-serier som jag verkligen har fastnat för. Jag tycker att spelen har det mesta ett roligt RPG ska ha; Action, humor, härligt combat-system och mycket customization.

Fable 3 var ett mycket efterlängtat spel som jag väntade länge på, dock inskaffade jag inte denna goding förrän kanske en vecka efter spelets release, till min stora skam.

Lionhead Studios har lagt ner mycket tid på att konstruera spelet så att man inte bara kan integrera med andra NPCs (och andra LIVE spelare) utan även göra så att man kan röra vid varandra; Skaka hand, dansa och kramas till exempel. Detta har dem lyckats bra med och "skryter" gärna mycket med det.

Det jag gillar mest med Fable 3 är att det är mycket svårare än Fable 2. I Fable 2 var det hur lätt som helst att klara sig ut ur vilken situation som helst, oberoende hur många fiender som omringade en. Detta på grund av att fienderna inte direkt hade några äss i rockärmen i form av special-attacker, och att man var "odödlig" medans man gjorde en "Flourish". Bemästrade man alltså "Flourish" systemet så var man näst intill odödlig.

Detta har man däremot tagit bort från Fable 3. Man har även gett vissa fiender special-attacker som t.ex. Eldgranater som gör att man måste vara mer alert när man spelar.
En annan ny funktion som var inget mindre än genial är att ens vapen kan uppgraderas och transformera beroende på hur man använder dem.

Spelets story var även den väldigt bra, det kändes bra att få gå i min fars fotsteg (Det blev så automatiskt eftersom jag bara hade en Fable 2 karaktär på min hårdisk) och leda revolutionen mot min bror. Det roligaste med storyn var att när man trodde spelet var slut, så var sanningen att det svåraste (och roligaste) återstod. Ska inte avslöja för mycket om du som läsare inte spelat det. Än.

Det enda jag störde mig på som drog ner betyget var att man aldrig riktigt fick veta när man fick chanses att "Free-Roama" när man krönts till kung (eller drottning). Detta var förödande för mitt rike till en början men lyckligtvis kom jag på det i tid.

Mitt slutgiltiga betyg till Fable 3 blir alltså en stark 8. Nu får vi hoppas på massor med fina DLCs och kanske en Fable 4 inom några år?

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10