Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Fable 3 är det tredje spelet i Fable action role-playing games utvecklat av Lionehad Studios och publicerat av Microsoft Game Studios. Det släpptes till xbox 360 i October 2010. I Maj 2010 annonserade Microsoft en PC version men den har fortfarande inte fått ett release date.

Fable 3 är ett third person spel och det handlar om en prins eller en prinsessa som tar upp manteln efter sin far. Albions gamla hjälte kung. Men saker och ting går inte som planerat och brodern blir utsedd till kung. Han är en tyrann och styr folket med järnhand. Det är mycket dåliga tider och revolution kan kännas i luften. Tillsammans med sina trogna kompanjoner går man in i striden om tronen.

Spelet var mycket underhållande. Tillsammans med sin trogna hund utkämpar man många strider. Stridssystemet är väl genomtänkt. Bekväm kameravinkel och ett relativt stort urval av vapen. Lionhead Studios har utvecklat ett revolutionerande system för att tex sätta på sig kläder och spara spelet. När man ska göra något sånt trycker man på start och då transporteras man till ett ställe som kallas the sanctuary. Det är ett third person spel.

(+)

Npcs är väl skriptade och beter sig på ett verklighetstroget sätt.

Bra story

Många karaktärer

Mycket vapen

Hyfsad grafik

En röd tråd från det andra spelet i serien. Fable 2.

(-)

Npcs går fult

Hunden kan fastna i olika obejekt

Det kan börja lagga

Det nya systemet för att tex byta kläder

En extremt jobbig karaktär. (Ens betjänt)

Annars tycker jag spelet var kul och helt klart värt att spela om man är ett fan stort fan av Fable serien.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10