Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Skrivet av: chrise   2010-11-12

Den odödliga hjälten
Precis som Fable 2. Underhållande men samtidigt buggigt. Det viktigaste och samtidigt det mesta negativa med spelet sedan Fable 2 är att spelet är för lätt.
Egentligen förstår jag inte hur de kan ta på sig all den tid att skapa ett spel och lägga alla dessa arbetstimmar och miljonbelopp på ett spel som låter spelaren köra en '' A Walk in the Park''.

Jag kan erkänna att jag dog en gång och missade min Achievement. Men det var inte på grund av mitt spelsätt direkt, utan min karaktär fastnade i ett hörn medans mer än 5 fiender satt och slaktade på och inget kunde göras.

Ingen revolutionerande revolution
Fable 3 har inga revolutionerande nytt, inte heller någon ny känsla från sina tidigare syskon. Ni som har redan spelat Fable 3, ni kan väl tänka er att Fable 3 är en Dlc pack till Fable 2 med namnet ''Live the Future '' istället för ''See the future'' och se sedan hur det känns av den tanken. Du startar ''Live the Future '' som en dröm där du får uppleva din framtid'' som Kungens son/dotter och ....fortsätt precis vad Fable 3 fortsätter med.

I Fable 3 vaknar man upp som prins/prinsessa och sedan börjar problemen dyka upp helt plötsligt som får dig att påbörja ditt nya öde.

Jag önskade att jag kunde starta min Hero ute på gatorna som en arbetare. Jag har som tidigare blivit utsparkad av Logan. Han har tagit allt och lämnat mig åt gatorna, allt för makten och pengarna.

Tänk om att man fick starta under ett arbetspass någonstans i Bowerstone Industrial där du arbetar och sliter och helt plötsligt dör en av dina kamrater, du ställer dig mot arbetsgivaren tills det dyker upp soldater som fängslar dig. Väl där i fängelset träffar du någon du inte har förväntat dig, Sir Walter. Han förklarar varför han sitter fängslad och där inne bestämmer ni att rymma och starta en revolution.

Och här kommer det bästa, iställe för att rymma i prinskostymen från ett slott, varför inte lägga till action i det hela. Kunna rymma från ett fängelse där soldater attackerar er från alla håll, samtidigt kunna släppa ut några fångar som då räknas som followers och därifrån tar man sig med Sir Walter till slottets underground via hemliga gångar fram till faderns heliga grav. Där berättar Mr Walter om hur fadern lämnade Guild Seal och som han hade trott tidigare, att det är du som är den utvalde till hjälte. Min fantasi kan fortsätta men det är inte viktigt nu.

Det jag vill berätta är att det hela känns väldigt billigt med Fable 3. Allt är för lätt, den blir mer löjligt med varje del och jag vet inte ens om de lägger tid på hur de ska utföra en story i ett spel.

Yttrande uttryck
Jag gillade friheten man kunde göra med uttrycken i Fable 2. Jag kunde välja vilket som, mitt val inte Lionheads.

I Fable 3 är allt förändrat. Här kan jag göra samma uttryck flera gånger tills ett nytt kan dyka upp under varje sektion. Det vill säga, A, X eller Y. A för de goda uttrycken, och just ''Dance'' kan dyka upp flera gånger i rad tills kanske ''Tickle'' kan dyka upp efter.

Jag hade velat välja den direkt precis som man kunde göra i Fable 2. Lionhead gjorde något ''nytt'' och de tror bara för att det nya sättet är ''nytt'' så är det något bra att införa.

Jag har t o m funderat varför de inte kan installera/bygga de äldre menyvalen som fanns i Fable och Fable 2. Det låter som mycket att önska sig, men egentligen det är något jag velat se. Det skulle ge totalt frihet. Visst, utveckla ett nytt meny/valsystem för Fable 3, men hade det inte varit grymt att kunna välja Menysystemet från Fable 2 eller varför inte Fable?

Friends och Side-quest.
I Fable 2 kunde du bli älskad genom att vara god och kunna komplettera med goda uttryck, dance spela lute och annat. Men nu har Lionhead infört lite mer ''reality''.

Gör mig en tjänst och vi kan bli vänner. Jag trodde man spelade spel för att komma undan verkligheten? Jag vet inte hur det är med er, men det är en av anledningarna till att jag spelar spel.

Det som är störande är att det tar tid att göra dessa löjliga friend-questerna. Lionhead kunde åtminstone lägga lite energi på utvecklingen av dessa och gjort de anning värda att göra inte av tvång. Jag gör de på grund av att kunna uppgradera vissa legendary vapen som kräver 30 vänner och så vidare, det är jag tvungen till.

Reaver den trogne orme
Just den biten med Reaver förstår jag inte riktigt. Han fanns med vid Fable 2 som vuxen låg rankad hero och dessutom finns han med i Fable 3, 50 år senare med samma ålder?

Hur som helst om åldern det känns bara ''ännu ett billigt'' sätt att berätta och lägga till en karaktär.

Det förklaras inte hur han lever vidare och ifall man vill gå in i djupet, så känns detta väldigt, väldigt fel.

Om vi vill jämföra kan vi gräva fram den första hjälten, The Hero of Oakvale. Han härstammar från familjen Archon. Vi mötte hans förfader från Fable the Lost Chapters, Scythe troligen den samme trogna William Black. Men inget är bekräftat. Vi har även Theresa , systern till första hjälten som även har guidad oss förbi Fable 2 samt det senaste äventyret Fable 3.

Hon har vid denna tidpunkt levt i mer än 550 år, sedan första spelet. Så frågan är varför lägga till Reaver igen? Brist på fantasy? Det hade varit bättre att lägga ditt sonen till Reaver, det hade åtminstone varit bättre syn på upplägget av spelet.

Hur som helst är Fable 3 fortfarande ett underhållande spel för fansen, det finns brister och några nackdelar och det är alltid bra att erkänna än att dölja.

Det är fortfarande ett spel värt att köpa och spela igenom. Hittils är det min andra omgång och förmodligen sätter ett paus där tills ett DLC kommer.

Men jag tror även att många där ute om inte alla röstar på att det första Fable är absolut den bästa delen i hela serien och i dagsläget så har jag svårt att tro att Lionhead kan överträffa den första.

De kan om de vill lägga till viljan och modet att våga. Jag vill gärna se ett nytt Fable, lägg märke till att jag skrev inte Fable 4 utan ett nytt Fable där jag kan spela som Prequel, kanske som William Black eller tidigare hjältar.

8/10

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10