Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Nu är det din tur att avgöra ödet över Albion, men kommer du härska som en rättfärdig kung eller kommer du döma folket till misär?

Din tid som fattigt gatubarn är över, i uppföljaren får du axla rollen som en revolutionär som vill norpa åt sig kronan från sin elaka broder. Men att nå detta målet är inte lätt, du måste skaffa allierade som kan hjälpa dig att nå dina mål men deras lojalitet kommer inte utan ett pris.

Att bygga upp förtroende med diverse folkgrupper utöver Albion för att sedan få deras stöd när du slutligen ska störta din bror från tronen är redigt underhållande. Varje
allierad har sina problem som dem vill att du ska ta itu med för att de ska ställa sig på din sida när tiden väl är inne. Men kommer du hålla löftena om ett bättre Albion som du lovat dem eller kommer du gå din egen väg?

Ja Fable 3 har verkligen en vädligt bra och genomtänkt handling, spelet kan dock
tendera att kännas lite för lätt och inte så utmanande som föregångarna. Jag skulle
gärna sett att de lagt in fler svårighetsgrader för de som vill ha lite mer utmaning i
sitt spelande.

Även ammunition till vapnen hade varit en bra idé för att förhindra att spelet blir för enkelriktat om man tex bara väljer att köra med sin bössa. Jag vet att tanken var att man skulle få spela spelet hur man vill, med bara magi, skjutdon eller svärd om så vill. Men om dem hade infört ammunition hade spelaren
inte alltid kunnat förlita sig på sitt gevär och kanske valt att dra svärdet för att slå bort inkommande motståndare. Nu när rullningen finns så är det ju bara att rulla bakåt medan man laddar om sen fortsätta sitt skjutande, lite för enkelspårigt och simpelt i min mening.

En annan besvikelse är att utseendet på karaktären inte ändras alls mycket
beroende på om man är ond, god eller om man är en som frossar i paj. På sin höjd blir man lite mörkare under ögonen när man har sänkt sin moral till det lägsta. Förstår inte varför de plockade bort istället för att lägga till fler ändringar utseendemässigt.
Tyckte att det var en av de starkare delarna med de tidigare spelen att karaktärens utseende ändrades drastiskt beroende på hur man spelade igenom spelet.

Men nog med negativitet, för Fable har flera nya bra funktioner med. Exempelvis att man kan integrera med alla individer i Albion, det kan vara allt från hålla hand till lyfta upp sitt
barn. Ibland kan du få ett uppdrag där du ska transportera en herre från en stad till en annan då han är rädd för banditer som härjar längs vägarna. Då kommer "Toutch"
systemet som de kallar det bra till hands, du tar personen i handen och vägleder honom
hela vägen till säkerhet.


Det har även satsats ännu mer på sidospår nu till uppföljaren, efter att du klarat ut spelet
finns det en hop av människor som fortfarande behöver din hjälp med olika problem.
Uppdragen är även väldigt skilda och blir därför inte så enformiga. Tillsammans med det
fantastiska röstskådespeleriet som bland annat görs av John Clease höjer spelupplevelsen ännu högre.

För att nämna online delen tycker jag att den är rätt onödigt inlagt då det känns rätt värdelöst att köra co-op om man inte kan köra själva huvudstoryn tillsammans i ett singelplayer spel. Blir mest en funktion som är där för att man ska kunna inspektera varandras hjältar och få lite enkla achievements. Förstår att det kan vara svårt att göra det till co-op när det är så många val genom äventyret som påverkar hela Albion och sin hjälte, men känns på samma gång rätt trist att bara kunna springa runt jämte varandra och kanske göra något sidouppdrag på sin höjd.


Sammanfattning:

För dig som vill avnjuta en riktigt fängslande story och kan se förbi mindre brister så är detta spel väl investerade pengar.

Plus: Bra handling, innehållsrikt, strålande röstskådespeleri, intressanta karaktärer.

Minus: Fattigt co-op läge, för lätt spelat, lite utseende förändringar.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10