Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fable III

Skrivet av: -Ogge-   2010-11-03

Då har man sprungit runt i Fable världen och utfört en massa uppdrag åt olika ledare för att väcka deras förtroende för en.

Grafik

Jag måste fakitskt säga att jag blev något besviken på grafiken i Fable 3. Ibland fick man nästan ont i huvudet av all födröjning när en gubbe till exempelt flaxade med armarna eller bara sprang runt. Oftast dyker denna fördörjning upp i närbild som tur var. Men annars ser väl spelet helt okej ut.

Sedan kan spelet vara rätt detaljlöst och tråkigt på vissa håll men det får man försöka leva med. Spelet är även tänkt att se lite mer tecknat och orealistiskt ut. Det är det som är charmen med alla Fable spel som sagt. Effekterna i spelet när man till exempelt kastade någon magi ,såg relativt bra ut och vattnet såg ut som vatten och ingen konstig slemmig sörja. Som det ibland kan se ut i vissa spel.

Spelbarhet

Det som jag blev rätt impad över var menyn. Istället för att man fick upp en tråkig ruta med en massa text så fick man springa runt i menyn. På så sätt blev det hela mycket roligare.

Striderna i spelet blev jag lite besviken på. Det var helt enkelt för simpelt och för lätt för min del. Att dö i spelet är nästintill omöjligt om inte man helt plötsligt skulle somna i någon fight. Vilket man sällan gör.

Det man mest gjorde i striderna var att trycka på en och samma knapp och sen var alla fiender nere efter en stund. Så om du nu är ute ett spel med combosystem och svåra strider. Köp då inte Fable 3. Då blir du bara besviken och vill slänga spelet i väggen.

Som tur var så handlar inte spelet om enbart strider utan det handlar om att man ska handla på rätt sätt med sina medmänniskor. Beroende på om man nu vill bli ond eller god.

Det finns såklart buggar i spelet men det tänker man oftast inte på. Men något som störde mig mest var vissa små lagg. Som kunde uppstå när man skulle jobba med som till exempelt smed. Då man får upp ett band med olika färger. Det är lite Guitar Hero inspirerat. Man ska helt enkelt trycka på rätt färg vid rätt tidpunkt. Men ibland kunde det lagga till så att man missade att trycka ner och då blev man tvungen att börja om helt.

Sedan kunde även laggen uppstå i vissa strider o.s.v.

Det hjälper heller inte om man installerar spelet utan laggen finns kvar och det får man helt enkelt leva med, tyvärr.

Ljud

Ljudet var nästan höjdpunkten i spelet. Riktigt sköna röstskådespeleri och det bästa var alla de olika engelska dialekterna som fanns med i spelet.

Bakgrundsmusiken var skön och det mesta var helt enkelt bra. Så jag kan inet säga att ljudet var dåligt det var nästan tipp topp.

Hållbarhet

Måste säga att spelet är rätt kort om man nu bara gör huvuduppdragen i spelet. Så tar det ungefär 7-10 timmar att klara ut spelet. Vilket är för kort.

Men samtidigt kan man göra en hel del uppdrag vid sidan om. Både under den tid som du gör huvuduppdragen och efter när du är klar med spelet så finns det en massa uppdrag som du kan göra om du nu känner för det.

Sen får man inte heller glömma bort att man kan både bli ond och god och på så sätt blir ändå spelet rätt långt. Eftersom att man kanske väljer att spela som god första gången och efter så vill man antagligen prova på att köra som ond igenom hela spelet.

Själva berättelsen påverkas av dina handlingar i spelet. På så sätt blir spelet aldrig sig likt om du fattar olika beslut.

Spelet är rätt lik sina föregångar och om du är ett riktigt Fable fan så kommer du både bli besviken och samtidigt älska det mer än något annat. Detta är dock inte det bästa spelet i serien. Personligen tycker jag mer om det första.

Alternativa spel istället för Fable 3

Mass Effect 2 då du både kan bli ond och god. Spelet innehåller en hel del utmaningar och det är ett innehållsrikt rollspel.


Grafik: 6
Spelbarhet: 7
Ljud: 9
Hållbarhet: 7

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10