Svenska
MEDLEMSRECENSION

New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros Wii är då den senaste omgjorda versionen av de klassiska spelet ''Super Mario Bros'' Som kom ut till NES. Spelet ser väldigt mycket ut som DS versionen som är den näst senaste versionen av de klassiska spelet. Detta är en sak som är både bra och dåligt. DS versionen var ju ur snygg men på Wii så ser det inte lika bra ut. Man får inte alls samma intryck som man fick av DS. Men grafiken är inte alls dålig för det.

Spelet handlar om att prinsessan Peach fyller år och Mario och Luigi och två stycken Toads är med i kallaset. Och när tårtan kommer fram som förövrigt ser riktigt smarrig ut kommer fram så hoppar det ut en massa fiender ur tårtan och tar Peach med sig. Då ska ännu en gång Mario ta sig ut på ett äventyr och försöka få tillbacka prinsessan igen. Men denna gång kan han få hjälp av 3 andra personer! (Om man vill) Spelet har 8a värdlar att gå igenom och i dom världarna finns det ett gäng med olika banor,mini spel, och bossar. Som gör så att det blir lite mer variation i det hela.

I detta spel kommer det också några nya dräkter som man kan behöva använda sig av under spelets gång.

Pingvin dräkten: Det är en dräkt som man använder sig mest av på is banorna och den är riktigt kul och är en utav mina favoriter!
Flyg dräkten: Den gör så att du flygger upp i luften under en liten stund den kan vara riktigt använd bar på vissa banor.
Is Mario: Den är som den vanliga Mario när han kastar eld bollar fast denna gång blir dina fiender till is.

Sen är det ett gäng med gamla dräkter som finns med som som synd är så finns inte Mega mushroom med vilket jag tycker är riktigt snyd!

Kontroll
Du kan styra Mario med endast Wii kontrollen åt sidan eller så kan du använda Wii remoten och Nunshucken men själv så föredrar jag nog att spela med endast Wii kontrollen åt sidan. Det är det jag är mest van vid till plattforms spel som detta. En sak som gjorde mig lite frustrerad i början var att Mario gick/sprang rätt sakta. Visst jag vet att man kan springa fortare om man håller in ettan men tycker endå att det skulle kännas bekvämare om han gick/sprang fortare utan att behöva hålla in ettan.

Ljud
Som vanligt så äger ljudet till detta Mario spel också. Ibland så vill jag bara stanna upp och lyssna på den fina musiken som finns med i spelet! Man får verkligen en bra Mario känsla och man vill genast gå in på nya äventyr! Det är också kul att höra hur Nintendo ändrade ljudet för varje värld man kommer till! Det enda stället som inte fick något ljud till sig är nog paus menyn vilket var bra för ibland vill man ju som sagt ta en paus. Tycker att det skulle va kul ifall man fick höra Marios röst lite mer samma sak med dom andra karaktärerna. Visst inte att han ska stå och prata hela tiden men att han sa saker som te.x ''Mama mia'' osv..

Hållbarhet
Spelet håller rätt så länge! Det finns rätt mycket att samla på, och det finns alltid något att hitta på alla banorna så om du vill ha allting så lär ju spelet hålla ett bra tag! En sak som gjorde mig en aning förvånad var hur svårt spelet faktiskt är! Spelet är enligt mig mycket svårare än något annat Mario spel jag någonsin har spelat (so far) Och det gjorde mig faktiskt lite förvånad! Så om du är ute och letar efter ett riktigt svårt plattforms spel så har du ju helt klart kommit helt rätt! Vissa banor är fruktansvärt svåra tills man lär sig dom förstås. Om man dör ett antal gånger så kan man välja om man vill att Luigi ska göra banan åt dig och visa hur man gör eller så kan du göra så att han gör banan åt dig och sen får du hoppa över den banan, välj själv =)

+ Det bra med spelet
Bra Musik!
Roliga banor
Mycket mini spel och bossar

- Det dåliga med spelet
Lite för svårt ibland kanske
Inget online stöd

Kontroll: 8/10
Ljud: 9/10
Hållbarhet: 8/10


Totalt: 8/10

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10