Svenska
MEDLEMSRECENSION

Team Fortress 2

Multiplayerns fader. Ett av tidernas bästa onlinespel. Gjord av mästarnas mästare. Ja jag har spelat Team Fortress 2.

Team fortress 2, uppföljaren till det briljanta Team Fortress. Är nu tillbaka i ny tappning med uppiffad grafik och urroliga banor. Ettan var (och är) fortfarande ett av världens bästa multiplayerspel. Den otroliga blandningen mellan variation och otroligt knäppa karaktärer var ett genidrag. Och än så länge har ingen annan värdig motståndare än Halo 3 kommit.


Team fortress 2 är precis som sin föregångare. Samma enkla mål, men fortfarande annorlunda. Målet är att tillsammans med upp till 31 andra spelare dela upp sig i lag röd och lag blå. I roliga kategorier som Capture Point, där man ska antingen försvara eller ta över dessa Capture Points så snabbt så bra som möjligt.

Till sin hjälp har man ett antal karaktärer. Alla har sina egna unika vapen, föremål och utseenden. Några exempel är Spionen. Denne kan infiltrera fiendebasen med en osynlighetsklocka och sedan byta utseende till en fiende.

Presentationen var för mig en STOR överraskning. När jag för första gången såg den ursnygga presentationen tänkte jag "epic". Även fast det kanske inte sträckte sig epiclångt så är den den snyggaste sedan Half Life 2!. Ungefär var femte gång man sätter på spelet så byter den färg och karaktärer på startsidan. och DET är häftigt. Samma sak fanns i Half Life. Men då rörde sig dock hela presentationen och När jag hörde en helikopter dundra förbi (jag råkade ha på högsta volym) så sprängdes trumhinnorna.

Ingenjören är en annan karaktär. Denne kan bygga så kallade "turrets" som skjuter ner motståndarna inom en speciell räckvidd.
De kan också skapa "dispensers" som ger ammunition och extra liv till sina kamrater.

Grafiken har en speciell karaktär i sig. Alla spelare är omsorgsfullt animerade och ser faktiskt väldigt äkta ut. Men grafiken är inte alls i närheten av spel som Gears of War eller Killzone 2. Men de är dock ursnygg i sin egen stil.

Valve, skaparna av Team Fortress och det briljanta Half Life 2, är mycket kända för sin känsla att ge spelarna en riktigt härlig gamingstund med den underbara variationen. De har verkligen inte snålat här heller och Team Fortress 2 är en härlig spelstund som fortfarande är ytterst välanvänt och nästan bränner sönder varenda server i spelet.

Men ljudet då? Ljud har alltid varit viktigt för mig. Burkigt ljud med dåliga dialoger har alltid haft en förkrossande kraft på mig, och jag kan bli riktigt sur på sådant. Men Valve har verkligen inte gjort mig besviken!. Att höra den stora vapenmannen kallad Heavy bränna av 200 skott i nyllet på en intet ont anande Scout (små snabba jäklar som dör ganska lätt) är en fröjd för öronen (och faktiskt ögonen också).

Men finns det något dåligt att säga om detta spel?, ja det ska i så fall komma ut att det är inte så jättemånga banor. Om jag inte har fel så tror jag det är 8 banor. Men alla banor är ursnygga och alla har helt olik stil och kategori.


Ja, nu har jag sagt vad jag kan. Men jag har fortfarande många känslor som jag skulle vilja ge upphov till om detta fantastiska spel. Men jag hoppas fortfarande att ni köper spelet.
OBS!: Spelet är en del av den fantastiska spelboxen: The orange Box. KÖP DEN!!!.


Sammanfattning


Grafiken - Fantastisk stil med underbar spelkänsla - 10/10

Ljudet - Att köpa bara ljudet från detta spel vore ett kap - 9/10

Spelbarheten - Underbar kontroll som är ytterst lätt - 9/10

Hållbarheten - Man lär aldrig tröttna på detta spel - 10/10

Köpvärt eller brännbart? - Hela Team Fortress 2 är ett mästerverk i sig. Valve har finputsat på varenda liten del av spelet och jag är hänförd av allt. Tack Valve!

Tack

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10