Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dragon Quest VIII: The Journey of the Cursed King

Skrivet av: Keizern   2009-08-05

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King är nog ett av dom bästa spelen till PS2, dock väldigt underskattat av spelare av någon anledning.

Spelet handlar om en ond narr som stal en magisk stav som innehöll själen av vad som var den ondaste varelsen som vandrat på denna värld.

Spelet tar dig från en ö till en annan, från torra öknen till kalla bergsklimat, och det finns massor att göra däremellan. På grunden så är spelet ett typiskt japanskt spel, men den är lättillgängligt för resten av världen med. Precis när man ska stänga av spelet för att det verkar som om ingenting kommer upp, så kommer det ALLTID upp något nytt. Man spelar spelet med ett leende om läpparna medans man springer omkring i världen som bara kan beskrivas som underbart charmigt, tack vare Akira Toriyama, skaparen av den världsberömda manga serien Dragonballs, som jag råkade växa upp med att kolla på.

I världen där spelet utspelar sig finns det MASSOR att upptäcka och göra. Man kan gå på casino. Man kan rida en saber cat(osäker om den heter så) för att komma till ställen mycket fortare. Man kan blanda en massa items, vapen, hjälmar och vadsomhelst, till och med ostar tillsammans för att skapa bättre items av dom. Man kan flyga. Man kan åka båt. Och med det så menar jag både genom att betala för att komma någonstans, och att man kan styra en båt och resa till olika ställen. Man kan skicka sin lilla mus som man har i fickan på fiender om man ger honom ost, och han spottar ur sig olika spells beroende på vad det är för ost du har gjort. Man kan fånga monster och skapa två monster team som man sedan kan tävla med i en arena för en rad olika grymma priser. Det finns en massa sånna monster där ute. Man kan använda kalsonger för att spöa monster. Man kan se Jessicas bröst studsa omkring... ok jag borde nog sluta nu.

I alla fall. Det finns en ton med saker att göra där, det är stort, och man har inte ens klarat det första ön när man börjar tänka '' Oj... hopas att det roliga inte tar slut snart.'' Och det gör den alldrig. Finns alltid något nytt att upptäcka, till och med efter att du har klarat ut spelet. Stor fet spel dehär.

Dragon Quest första äventyr i europa startar mycket väl.

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10