Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones

Den New York-baserade tillverkaren av lyx-hörlurar tar i från knäna när de nu gör entré i gamingsfären med de stilfulla, funktionspackade och otroligt välljudande MG20...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag älskar prylar, att påstå annat vore ren och skär lögn och jag tror den enda andra personen på redaktionen som överträffar mig i tokighet är chefredaktör Hegevall. Speciellt hörlurar och högtalare ligger mig extremt varmt om hjärtat och där finns få andra ting som kan uppbringa gåshudskänsla på samma vis som ett par maffiga, välljudande hörlurar. Så när Master and Dynamic var snälla nog att skicka över deras rykande färska spelheadset blev undertecknad så klart nästan barnsligt förväntansfull. Något som också representerar ett steg in på tidigare oprövad mark för den New York-baserade hörlurstillverkaren vars fokus fram till nu varit på premiumsfären av blåtandsljud men som alltså nu äntligen även bestämt sig för att tackla gamingmarknaden. Och vilken entré dom gör sen, för MG20 Wireless är sällsamt genomtänkt välrundade och allt från uppackningen till ljudkvalitén likväl som funktionaliteten i dessa vackra kåpor är utsökt.

HQ
Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones
Känslan av lyx infinner sig direkt.

Att marknaden för hörlurar ämnade till spelande är en hård nöt att knäcka vet vi alla, som konsument finns där otroligt många väldigt välljudande och funktionsfyllda hörlurar att välja bland. Steelseries Arcits Prime, Epos Pro Hybrid, Turtle Beach Stealth, Astro A20 är bara ett axplock men ofta hamnar dessa i runt 1500-2500 kronors segmentet och för den som kan och är villig att spendera mer så blir valmöjligheterna plötsligt inte fullt lika stora. Både Audeze Penrose X och Asus Rog Theta 7.1 är två strålande val men för den som verkligen eftersöker det där lilla extra så erbjuder Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones något alldeles extra. Men smakar det så kostar det som det så fint brukar heta, för med en prislapp på strax under 5000 kronor så förväntar man sig självfallet också något som kan matcha den mer än ansenliga summan i funktionalitet, kvalité, bekvämlighet och ljud. Kort och gott, det är många grejer som ska klaffa.

Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones
Smart och segmenterad förpackning. Hörlurarna finns även i vitt!

Känslan av lyx infinner sig omgående redan när man kikar på den magnetiska förslutna och minimalistiskt formgivna förpackningen, för att inte tala om när man öppnar locket och möts av de onyx-svarta hörlurarna och doften av lammskinn, läder och alcantara. I handen likväl som när man bär dom på huvudet är de fantastiskt bekväma och förvånansvärt lätta. Trots undertecknads tjocka skalle så är presskraften från hörlurarna aldrig påfrestande och även under långa spelsessioner gjorde dom sig aldrig negativt påminda. Det strålande materialvalet tillåter också hörlurarna att andas förvånansvärt mycket även fast det är av en sluten konstruktion. Medans exempelvis Airpods Max fick mina öron att svettas som två grisar på en sandstrand så var jag alltid konstant och behaglig sval även efter fem timmar spelande med Master & Dynamic MG20. Vilket jag blev genuint förvånad och mäkta imponerad över.

Detta är en annons:
Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones
Sladdar, dongel och andra tillbehör

Master & Dynamic MG20 verkligen ser och känns premium och där fanns inget tillfälle under varken själva användandet av dom eller under uppackandet som jag någonsin egentligen frågasatte prislappen. Du får absolut vad du betalar för med dessa och sen huruvida det kan tolkas som prisvärt eller inte, det är helt upp till dig som person. Om du söker efter ett par hörlurar ämnade för spelande med utsökt design och makalös konstruktion med ljud som kan matcha, ja då har du helt enkelt hittat rätt. För när det kommer till kåpornas förmåga akustiska egenskaper så fullkomligen skåpar de ut motståndet i gamingsegmentet. De två 50mm stora drivelementen av beryllium är både enormt kraftfulla och välspelande med absolut noll ljudförvrängning. Även när de pressas till nivåer långt över vad som får klassas som bekvämt lyssnande. Ljudåtergivningen är kristallklar och instrument likväl som gevärsskott, fotsteg eller annat är exakt framträdande och den breda ljudbilden blir direkt märkbar jämfört med vad man varit van vid sedan innan. Varken mina tidigare så välanvända Rog Theta 7.1 eller Logitech G Pro X Wireless går ens att jämföra.

Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones
MG20 i all sin skönhet tillsammans med USB-dongeln.

Men det är inte bara under spelande som MG20 låter helt förträffligt utan även när man bara lyssnar på ren musik så briljerar dessa med sitt rena, krispiga ljudbild som dessutom bjuder på en enastående bra separation och balans. Vill man så går det dessutom att justera ljudbilden via en equalizer i den tillhörande mobilappen. Något som kan behövas om man är förtjust i lite överdriven bas då MG20 annars har en väldigt neutral ljudåtergivning. Utöver detta finns även en funktion för virtuell 7.1 surround som lätt aktiveras genom en knapptryckning på vänstra kåpan. Det är inget läge jag personligen är så värst förtjust i men som jag kan tänka mig tilltalar många som vill få en mer omslutande upplevelse. Mikrofonen som medföljer är mycket bra men inte exceptionell, otroligt flexibel och artikulär, stort plus dessutom för att den levereras med en liten muff och att armen dessutom går att helt plocka bort. Vill man så går det även att prata direkt via kåporna inbyggda mikrofoner, men med klart sämre kvalité då än om bommikrofonen är inkopplad.

Detta är en annons:
Master & Dynamic MG20 Wireless Gaming Headphones
Finns även i en matt vit nyans, riktigt fina.

Hörlurarna laddas enkelt med en medföljande USB-C kabel och kan laddas fullt på bara 90 minuter men kan även snabbladdas till 50% på bara 30 minuter. Batteriet i sig skall på pappret vara i 22 timmar, en siffra jag landade strax under men då pressade jag ofta hörlurarna upp till rejält tilltagna volymnivåer. Riktigt bra batteriliv kort och gott. När det kommer till anslutningar så går det enkelt att para dom med vilken blåtandsenhet som helst och det går även att använda den medföljande USB-dongeln för vad Master & Dynamic kallar super low latency playback. Jag har personligen testat både och kan bekräfta att resultatet med dongeln är tydligt bättre, inget snack om saken. Som helhet kan jag inte annat än lyfta på hatten för MG20 som är det utan problem mäktigaste och bekvämaste spelhörlurarna jag haft nöjet att testa. Nej de lever självfallet inte upp till vad riktiga hifi-hörlurar kan prestera men sett till helheten och funktionaliteten finns där just nu inget annat headset ämnat för gaming som ens kommer i närheten av briljansen i Master & Dynamics MG20-lurar.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk ljudkvalitet, känns premium, strålande anslutningsmöjligheter, larvigt bekväma, lysande materialval
-
Mikrofonen är inte jättebra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content