Svenska
Gamereactor
nyheter
Marvel's Spider-Man 2

Marvel's Spider-Man 2 har sålts i över elva miljoner exemplar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sony sålde inte så många Playstation 5-konsoler som de hade hoppats på under förra räkenskapsåret (även efter att ha sänkt sina förväntningar), men det betyder inte att det japanska företaget lider.

Den senaste affärsrapporten avslöjar att PS5-generationen är Sonys mest lönsamma hittills. Inte för att det finns fler aktiva användare till Playstation 5 än till PS4, eftersom de i princip är likvärdiga, utan för att PS5-ägarna spenderar mycket mer pengar på DLC, expansioner och tjänster än under förra generationen. En av anledningarna till detta är att PS5-spelare har fler speltimmar än de med en PS4, så det råder ingen tvekan om att ökningen av live service och free-to-play har bidragit.

Det betyder dock inte att Sony kommer tvinga alla sina studios att göra den här typen av spel, även om det verkade så för några år sedan. Sidan 23 i presentationen visar att Naughty Dog, Santa Monica Studios, Insomniac, Sucker Punch och Asobi kommer att fortsätta att göra berättelsefokuserade singleplayer-spel, medan Bungie, Firewalk, Haven och liknande ska ta hand om live service-titlarna.

Presentationen bekräftar även att Marvel's Spider-Man 2 har sålt i över elva miljoner exemplar. Inte illa för ett (för tillfället) Playstation 5-exklusivt spel, men förra årets Insomniac-hack visar att det tyvärr inte är så högt som man hoppats på. Sony gör det ändå helt klart att Spider-Man ska fortsätta vara en av deras största serier tillsammans med God of War, The Last of Us, Horizon, Ghost of Tsushima, Gran Turismo och Destiny, vilket betyder att vi kommer få se uppföljare och spinoffs från alla dessa i framtiden.

Marvel's Spider-Man 2
Sony tjänar enorma pengar på live service, vilket förklarar deras ökade fokus på detta.

Relaterade texter

Marvel's Spider-Man 2Score

Marvel's Spider-Man 2

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

I denna uppföljare är hotet större än någonsin förr och det är upp till både Peter och Miles att sätta stopp för det. Henric har satt betyg på Marvel's Spider-Man 2...Loading next content