Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech MX Keys S + Logitech Anywhere 3S

Redaktionens husfotograf har satt mjölktänderna i Logitechs nya flaggskepp när det kommer till kontorsarbete. Hur bra är de nya tangenterna plus musen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

En mångårig relation med mitt Logitech MX Keys är nu avslutad. Slarvigt lastad bil med 50 kg kamerautrustning krossade, dessvärre, tangentbordet i min ryggsäck. Istället fick det gamla gaming-tangentbordet åka fram. Med mekaniska brytare som smattrar likt en K-pist, bländade RGB som kan lysa upp en hel nattklubb, vilket i all ära säkert är helt fantastiskt för den yngre generationen som spelar och föredrar discoflimmer - Men det är bara inte för mig, jag saknade mitt vuxna och mogna MX Keys.

HQ

Nu sitter jag här, med ett barnsligt flin i trynet när jag smeker tangentbordet och hör det viskande men så exakta klickandet från mitt nya MX Keys S. Det känns nästan som att jag har lurat systemet, att jag har lyckats köpa en Appleprodukt utan Apple-loggan och priset som följer med den. Magiskt. Byggkvalitet och design på tangentbordet är i mitt tycke helt perfekt. Bakbelysta tangenter som är lätt konkava och har en låg profil låter fingrarna dansa över bordet. MX Keys S känns väldigt robust med en premiumkänsla både när du håller i det och använder det. De gummerade kuddarna under tangentbordet låter de sitta klistrat i bordet likt en F1 på Pirellis C5:or genom Parabolica på Monza. Det enda jag kan sakna är möjligheten att höja upp det i bakkant, vilket egentligen inte behövs men jag borde ju slå ned på något åtminstone?

Logitech MX Keys S + Logitech Anywhere 3S

För mig, som till vardags jobbar med foto och film samt skriver en hel del slarviga mail eller försöker förmedla min känsla och tycke om en produkt här på Gamereactor är detta tangentbord perfekt. Det smälter in bra på min arbetsplats designmässigt, jag stör inte mina kollegor när jag skriver med min K-pist (Läs mekaniska tangentbord) och det håller batteri i en evighet! Ladda det från 0-100% tar 2-3h och sedan har du batteri i upp till fem månader beroende på den ljusstyrka och timer du väljer på bakbelysningen. För mig som gärna jobbar i ett nedsläckt rum kör jag ljuset på runt 50% samt kombinerat det med en monitorlampa jag monterar i toppen av min skärm.

Logitech MX Keys S + Logitech Anywhere 3S
Detta är en annons:

För att skräddarsy mina Logitech-produkter för just mig använder jag mig av deras mjukvara Logi Options+. Med det programmet justerar jag lätt inställningar av tangentbord, mus och hörlurar med ett par enkla knapptryckningar i ett väldigt avskalat och snyggt gränssnitt. För att effektivisera mitt arbete har jag även beställt ett "custom cover" till tangentbordet som markerar ut kortkommandon i Photoshop och Premiere Pro som jag ofta använder. Detta i kombination med makron jag skapar i Options+ kommer göra mig till en super-human som gör kväll på jobbet när andra käkar lunch.

Logitech MX Keys S + Logitech Anywhere 3S

Tangentbordet kör jag i kombination med Logitechs nya mus Anywhere 3S, som jag till en början aldrig kunde förstå att den var anpassad för en vuxen mans hand. Den är verkligen pytteliten och känns som att hålla i en liten leksak. Med en bakgrund där jag kommer från en mus stor som en tegelsten och jobbade med armrörelser likt Sarah Sjöström under OS-finalen i Rio. Så kunde jag aldrig tänka mig att jag skulle gilla denna mus så mycket som jag gör!

Anywhere 3S är lika vuxen som sin partner MX Keys S, med en stilren design och tysta klick. Namnet Anywhere tänkte jag först har med storleken att göra, lätt att ta med sig liksom. Men med precision arbetar den på nästan vilken yta som helst - även glas! För mig som bara har en musmatta på kontoret och jobbar ofta på rull är denna mus idealisk då jag kan använda den - Anywhere! Med sin lilla storlek, 8000 DPI-sensor, 70 timmars batteritid och hela sex stycken knappar perfekt placerade upplevs verkligen inte storleken som ett problem. Jag har gått från stora, yviga rörelser för att förflytta min mus till små rörelser likt en kirurg som opererar.

Detta är en annons:
Logitech MX Keys S + Logitech Anywhere 3S

Musen känns väl balanserad i handen med en bra tyngd som gör den lätt att kontrollera, även för mig med storlek 11 på nävarna. Vill du skräddarsy musens knappar och DPI gör du det lika enkelt som med tangentbordet, klicka in dig i Logi Options+ och konfigurerar musen precis som du vill ha den. Sammanfattningsvis kan jag inte annat säga än att jag är supernöjd med Logitech MX Keys S och Anywhere 3S. Det finns verkligen inte mycket att slå ned på här, det skulle ju isåfall vara avsaknaden av en justerbar höjd i bakkant på tangentbordet eller att musen gärna fick vara lite, men bara lite större enligt mig. Men när tangentbordet redan ligger perfekt i höjd på bordet eller när den mindre storleken på musen egentligen inte stör, vad gör det då?

Logitech MX Keys S + Logitech Anywhere 3S
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Fantastisk design, otrolig känsla i båda tangenter och mus, ursnygga, perfekt formfaktor, brutal batteritid, smarta funktioner, lysande byggkvalitet, otroligt prisvärt
-
Finns ingen möjlighet till justering av höjd i bakkant på tangentbordet
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content