Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G502 Hero

Världens bästa spelmus får pytteliten uppgradering, Kim Orremark har tränat krypskytte i två veckor och är mycket nöjd...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag älskar Logitechs G502. Den råttan har levt i symbios med min högerhand och PC i nästan tre år nu och jag har aldrig någonsin känt behovet av att byta ut den. Den är, enligt mig, världens bästa mus. När Logitech redan har lyckats uppnå perfektion, går den ens att förbättra? Konstigt nog är svaret ett rungande ja. Logitech G502 Hero är ingen stor uppgradering, men den tar nu över som världens bästa spelmus, enligt mig. Under mina tre år har jag avverkat tusentals timmar tillsammans med G502 och spelat allt från precisionskrävande onlineskjutare till svettiga strategimatcher och det enda klagomålet jag har haft är att den tvinnade kabeln har börjat nötas upp, vilket ändå är förståeligt efter intensivt användande.

HQ
Logitech G502 Hero

Innan vi går in på de skillnader som separerar Hero från sin föregångare, för ja, det finns faktiskt ett par väsentliga, vill jag bara sammanfatta vad som gör G502 till den bästa musen jag någonsin har testat. Det finns såklart en hel recension att läsa men det som Logitech lyckades så otroligt väl med var att föra samman ergonomi, funktion och precision i ett svart plastpaket som inte kostade skjortan. Lägg dessutom till fantastisk byggkvalité på det så finns det inte mycket alls att klaga på egentligen. Jag har som sagt rockat min i snart tre år men den känns fortfarande ny, lika precis och rapp som den var direkt ur kartong.

Logitech G502 Hero

Designen på Hero-modellen är exakt densamma med skönt tumstöd, lång vänster- och högerknapp och perfekt avvägt tryckmotstånd och lättåtkomliga extraknappar. I Hero sitter dock en helt ny sensor, "Hero Sensor", som enligt Logitech ska vara en ordentlig uppgradering. Här kan vi såklart ifrågasätta varför en effektivare sensor spelar någon som helst roll på en mus som inte är trådlös och alltså inte får några direkta fördelar med utökad batteritid eller liknande. Den imponerande siffran 16 000 DPI används också flitigt (förra modellen hade 12 000) men det är egentligen ingenting annat än ren marknadsföring, skillnaden mellan 12- och 16 000 DPI är inte märkbar, åtminstone inte för mig, det är dock fortfarande en mus med otrolig precision. Med sin totalvikt på 121 gram är det en förhållandevis tung spelmus men för den som vill ha ännu tyngre ingår det vikter där du kan lägga på upp till 18 gram extravikt.

Detta är en annons:

Den tvinnade kabeln är såklart tillbaka och även om jag fortfarande tycker att Logitech borde ha gjort den avtagbar den här gången är jag ändå glad att de verkar ha åtgärdat problemen med den förra kabeln. Dels var den alldeles för tjock vilket kunde, under dåliga förutsättningar, hämma upplevelsen, men den var också benägen att frasas upp ganska snabbt. Den tvinnade kabeln på G502 Hero är betydligt smalare och exakt hur hållbar den är får tiden utvisa, men friktionen är definitivt mindre, och det är bra.

Logitech G502 Hero

Givetvis kommer G502 Hero med Logitechs speldedikerade programvara där du kan göra allt från att ställa om knappar, DPI, RGB-färger och spara profiler. För mig, som kör både tangenter, högtalare, webkamera och mus från Logitech är det skönt att kunna styra rubbet från samma program och möjligheten att synka färgscheman mellan olika prylar är smidig, om du är ute efter ett spelrum som kan extraknäcka som dansgolv alltså.

Som spelmus betraktad är Logitech G502 Hero perfekt, jag har egentligen ingenting alls att klaga på här, precis som den förra modellen är den underbar att spela med, precis, snabb, skön och användarvänlig. De elva programmerbara knapparna täcker alla behov jag någonsin kan tänkas ha, den snabba DPI-växlingen är perfekt när jag extraknäcker som krypskytt i Battlefield 1 och möjligheten att ställa in hur mycket vikt och var i musen jag vill ha den gör att vem som helst kan använda den här råttan på just sitt sätt och bli otroligt nöjd. Har du redan en G502 behöver du inte uppgradera egentligen, men är du just nu på jakt efter en ny spelråtta tycker jag du bör testa världens bästa spelmus - Logitech G502 Hero.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Perfekt precision, underbar ergonomi, härliga knappar, bra programvara, lätt att skräddarsy
-
Inga som vi kan hitta
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Logitech G502 Hero

Logitech G502 Hero

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Världens bästa spelmus får pytteliten uppgradering, Kim Orremark har tränat krypskytte i två veckor och är mycket nöjd...



Loading next content