Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G403 Prodigy

Logitech har lanserat en ny serie av gamingtillbehör som de kallar Prodigy. David Axelsson har tagit en titt på dessa och nu är det musen som har rampljuset...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Logitechs gaming-avdelning, Logitech G, har släppt en ny serie av produkter som de kallar Prodigy. I produktserien finnes tangentbord G213, musen G403 i kablad eller icke kablad variant samt headsetet G231. Här kikar vi närmare på musen i serien, närmare bestämt G403 Prodigy.

HQ

Egentligen handlar det om två möss då G403 kommer i två varianter, en med sladd och en sladdlös. I övrigt är de dock identiska, med en högerhandformad design med samma svarta matta yta som tangentbordet i samma serie. Sidorna på musen är dock förklädda i hårt gummi. G403 kommer med en uppsättning på sex knappar, där det förutom de två vanliga knapparna även finns två tumknappar, en scrollhjulsknapp och knapp för att ställa in DPI. Den sedvanliga Logitech G-loggan finns med som tillsammans scrollhjulets släpper igenom RGB-belysning.

Logitech G403 Prodigy

Vikten på mössen ligger på 107 gram för den trådlösa varianten respektive 87 gram för musens sladdförsedda tvilling. Båda mössen levereras med en myntliknande vikt för att på så sätt öka vikten med 10 gram för den som föredrar en snäppet tyngre mus. Vikten placeras genom att öppna upp en lucka under musen.

Knapparna på ovansidan av musen fungerar helt ok, medan tumknapparna känns lite plastiga, men är placerade bra och har en tilltagen storlek. Scrollhjulet känns gediget och ger med den gummiklädda räfflade ytan ett bra intryck. Den sladdlösa varianten av G403 använder sig av samma sensor samt trådlösa system som den kritikerrosade G900 Chaos Spectrum och håller i cirka 20 timmar innan laddningskabeln måste kopplas in.

Detta är en annons:
Logitech G403 Prodigy

Hur är den att använda då? Bra är ett tråkigt, men rätt så korrekt svar. Att gå från G900 Chaos Spectrum som i mitt fall är kanske en liten orättvis jämförelse då det var en av årets bästa möss. Men sanningen är att det för priset som G403 ligger på finns en del andra alternativ att kika på. Detta gäller kanske främst den kabelförsedda varianten, då det i mitt tycke finns få riktigt bra sladdlösa alternativ och där kan G403 Wireless vara med i dina tankar.

Som många av Logitech G:s övriga produkter finns en alldeles utmärkt mjukvara där det går att ställa in saker som DPI och RGB-belysningen. Här finns också möjligheten att spela in sessioner när du spelar för att sedan se vilka knappar du använder mest och hur mycket. Du kan även anpassa vilken typ av underlag du spelar på och ha koll på batteriet. Det jag saknade, eller som jag i alla fall inte upptäckte, var att musen inte varnade via belysningen när det var dags att koppla in laddaren. Visserligen dyker det upp en ruta i högra hörnet när batterinivån är låg, men då måste du ha mjukvaran igång. G231 har ett inbyggt minne, vilket gör att du kan ta med den och koppla in i vilken dator som helst, utan att behöva fippla med inställningar eller programvara. Det är trevligt.

Logitech G403 Prodigy
Detta är en annons:

Användare av möss, och kanske framför allt gamers, har väldigt olika smak och tycke och det är därför svårt att säga att G403 Prodigy är en väldigt skön eller oskön mus att använda. Man får helt enkelt grabba tag i en vid tillfälle och känna på den. Personligen föredrar jag Logitechs dyrare variant; tidigare nämnda G900 Chaos Spectrum. Men då pratar vi en helt annan prislapp. G403 kostar 749 kronor inklusive kabel och 1299 kronor om du vill ha alternativet att köra trådlöst. Detta är några hundralappar för mycket, men priset ska inte stå i vägen för att påstå att detta är en bra mus utan att sticka ut. Problemet för Logitech, men bra för gamern, är att det just nu finns många bra möss på marknaden.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra sensor, trådlös (G403 Wireless), stora tumknappar, Logitech G:s mjukvara
-
Priset, plastiga tumknappar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Logitech G403 Prodigy

Logitech G403 Prodigy

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av David Axelsson

Logitech har lanserat en ny serie av gamingtillbehör som de kallar Prodigy. David Axelsson har tagit en titt på dessa och nu är det musen som har rampljuset...



Loading next content