Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G15 v2 tangentbord

Uppföljaren till Logitechs omåttligt populära G15-tangentbord är här. Den här gången är det slut på rappliga reglage och en storlek större än Danmark.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Själv gillade jag aldrig den gamla G15-versionen. Med sin blaffiga storlek och tveksamma kvalitet i knappar och reglage hamnade den långt ner på min önskelista. Jag såg knappast fram emot att testa den nya versionen, även om jag hoppades på en förbättring.

HQ

Glädjande nog så har Logitech jobbat på bra och G15 version 2 är en betydligt mer sammanhållen produkt än sin föregångare. Grundprincipen är dock fortfarande densamma. G15 v2 har den berömda LCD-displayen kvar. På samma sätt har man behållt makroknapparna (eller G-knappar som de kallas), även om det den här gången endast finns sex stycken att använda. Dock kan man lagra tre olika profiler i tangentbordet så i princip kan man säga att det går att få 18 olika kombinationer.

Man skapar snabbt enklare makron med MR-knappen och vill man gräva ner sig ordentligt i makrodjungeln så ger den medföljande mjukvaran gott om möjligheter till det.

Den bakomliggande tekniken är dock inte så hals över huvud imponerande. Tangentbordskonstruktionen är rätt ordinär och jämfört med en del andra specialicerade speltillbehörstillverkare så ligger G15:s specifikationer lite i lä. Trots det så klarar tangentbordet av åtskilliga samtidiga knapptryckningar och där kommer man inte att känna sig hämmad.

I övrigt så är tangentbordet skönt att använda och även om det initialt har en något oprecis känsla så var det inte något jag märkte av vid en omspelning av Call of Duty 4.

Detta är en annons:

LCD-displayen kan visa en hel del olika typer av information. Allt från processorbelastning och vilken låt Itunes spelar för tillfället till mer spelrelaterad info. Man kan få displayen att visa hur mycket ammunition man har kvar eller hur statusen är på Ventrilo. En del av informationen får man mycket bättre på datorskärmen, i spelgränssnittet. Medan annan är nyttig och ger displayen ett värde utöver någon slags datanördig bling-faktor.

Tangentbordet är i övrigt bestyckad med en USB-hub som har två uttag. Sånt gillas alltid och det känns självklart att trycka i spelmusen i det ena av uttagen. För att vi ska slippa en del av kabeltrasslet så finns det smarta kabelkanaler på tangentbordets undersida.

Knappar och display lyser mjukt orange. Givetvis finns även grundläggande mediaknappar med. Samt reglage för att justera, eller helt stänga av bakgrundsbelysningen.

Förra generationens G15-tangentbord var ett anskrämligt plastschabrak utan vettigt innehåll. Version två är bra mycket bättre och Logitech har lyckats att trimma in tangentbordet så att det nu är ett mycket kompetent tillskott till arsenalen.

Detta är en annons:
Logitech G15 tangentbord
Logitech G15 tangentbordLogitech G15 tangentbordLogitech G15 tangentbord
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Variabel belysning, kabelkanaler, inbyggd USB-hub
-
Dåligt placerade makroknappar, något oprecis känsla i knappar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content