Svenska
Gamereactor
lifestyle

YouTube anklagas för att spionera med detektering av annonsblockerare

Streamingplattformen befinner sig i hett vatten igen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nyligen rapporterade vi att YouTube tog en stark ställning mot annonsblockerare på sin plattform. Nu, om du använder en annonsblockerare och du försöker titta på en YouTube-video, kommer du sannolikt att få veta att de inte är tillåtna på streamingplattformen och att du måste inaktivera den för att kunna fortsätta titta på videor.

En ny rapport visar dock att en viss Alexander Hanff lämnar in ett klagomål mot YouTube enligt Irlands lag om datormissbruk. "Jag anser att YouTubes skript är spionprogram - aka övervakningsteknik, eftersom det distribueras utan min vetskap eller tillstånd till min enhet med det enda syftet att fånga upp och övervaka mitt beteende (oavsett om annonser laddas i min webbläsare eller blockeras av en annonsblockerare)", sa han till The Register.

"Jag valde att gå den brottsliga anmälningsvägen eftersom EU:s tillsynsmyndigheter historiskt sett har varit helt fruktansvärda på att upprätthålla direktivet om integritet och elektronisk kommunikation – och då menar jag verkligen dåligt, jag skulle till och med vilja påstå att det är försumligt."

Vi är inte säkra på hur YouTube eller Google kommer att reagera, men om det visar sig att de bryter mot EU-lagstiftningen är det minst sagt inte snyggt.

Detta är en annons:
YouTube anklagas för att spionera med detektering av annonsblockerare


Loading next content