Svenska
Gamereactor
lifestyle

Microsofts senaste uppsägningar påverkade drastiskt sina AR-, VR- och Mixed Reality-team

Hela lag i dessa divisioner har klippts.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förra veckan meddelade Microsoft att det minskade tusentals jobb, lämnade många människor utan framtid på det massiva teknikföretaget och påverkade i stort sett alla aspekter av organisationen, vare sig det är Xbox- och Xbox Games Studios, eller till och med några av dess mer prototyptekniska divisioner.

Som nyligen har rapporterats av Windows Centrals Jez Corden har dessa uppsägningar haft stor inverkan på Microsofts augmented reality, virtual reality och mixed reality-planer, eftersom hela team inom dessa områden har skurits ner.

Det sägs att hela teamet på det nyligen förvärvade AltSpaceVR-företaget har släppts från Microsoft, vilket innebär att detta företag själv kommer att stängas av från och med mars och dess arbete med metaversum och VR kommer att stängas av för gott.

Detta är en annons:

För att lägga till detta sägs HoloLens-teamet också ha mött stora nedskärningar, eftersom Microsoft till synes börjar lägga lite avstånd mellan sig själv och projektet, efter brist på framgång som förmodligen har sett den amerikanska militären minska sitt kontrakt med Microsoft över HoloLens.

Med tanke på att vi ser Apple ta nya ståndpunkter om AR-, VR- och Mixed Reality-utrymmet också, tillsammans med att se Google och Meta båda skära tusentals jobb också, måste du undra vad framtiden har för dessa tekniktyper.

Microsofts senaste uppsägningar påverkade drastiskt sina AR-, VR- och Mixed Reality-team
Detta är en annons:


Loading next content