Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

LCS sommarsäsong har försenats

Walkout ser Riot Games vidta åtgärder.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Så sent som igår rapporterade vi om nyheten att spelare i League of Legends Championship Series iscensätter en walkout i ett försök att göra Riot Games till en mer transparent och öppen turneringsarrangör. Detta verkar redan ha fungerat, eftersom Riot Games nu har beslutat att fördröja LCS Summer Season med två veckor, medan det räknar ut de kinks och frustrationer som har luftats av individer som är involverade i LCS.

Som nämnts i ett blogginlägg får vi veta att Riot vill bygga en liga som kan utmana om Summoner's Cup at Worlds, samtidigt som den är hållbar och ekonomiskt livskraftig för varje individ som arbetar i den, inklusive casters, sändningsteam och supportpersonal.

Riot uppger också att i ett försök att bättre stödja North American Challengers League kommer den att ge sin partnerorganisation, Rally Cry, en kontantinjektion på 300 000 dollar i hopp om att starta NACL-säsongen 2023 nästa vecka.

Riot tog upp några förfrågningar som LCS Player Association har gjort och uppgav mestadels antingen att förfrågningarna inte är nödvändiga eller inte hållbara ur ligasynpunkt.

Riot har också bekräftat att den två veckors fördröjning som LCS får inte påverkar Worlds-kvalificeringen, men om en ytterligare fördröjning krävs innebär det att LCS elimineras från Worlds i år - så håll ögonen öppna.

League of Legends

Relaterade texter



Loading next content