Svenska
Gamereactor
nyheter
Donkey Kong

Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ju högre upp man kommer, desto hårdare faller man. Det är något King of Kong Billy Mitchell fått erfara de senaste två åren. Det var 2018 hans tidigare världsrekord i det klassiska arkadspelet Donkey Kong tog ifrån honom då det visat sig ha skett regelbrott. Tydligen så kunde det inte verifieras att hans rekord spelats på faktisk omodifierad hårdvara, vilket betyder att hans spektakulära poäng inte kan bevisas ordentligt. Detta är något Billy själv ifrågasatt högljutt och nu visar det sig att han tar till rättsliga metoder.

HQ

Twin Galaxies, den sida som hanterar och rankar mängder av spelrelaterade rekord, är offret för Billy Mitchells vrede då de stäms för ärekränkning. Stämningen har pågått i tysthet sedan 2019 och Twin Galaxies står fast vid sitt beslut att det inte begåtts något fel från deras sida och att inga falska anklagelser gjorts mot Mitchells rekord utan det är just bristen på bevis kring metodiken som gjort att han diskvalificerats.

Hur denna dramatiska saga kommer sluta återstår att se. Twin Galaxies väljer också att påpeka att Billy Mitchell haft gott om tid på sig att försöka bevisa legitimiteten i sitt rekord, men istället gått till domstol om saken. I juli är det tänkt att båda parterna ska presentera sina ståndpunkter framför en domare.

Vad anser ni, är Billy Mitchell ute och cyklar med sin stämning eller är det Twin Galaxies som agerat för snabbt när de strök hans rekord?

Donkey Kong

Relaterade texter

2
Donkey Kong fyller 40 år idag

Donkey Kong fyller 40 år idag

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vanligtvis informerar utvecklarna oss i god tid om de mest populära karaktärernas stora jubileer. Men av oklar anledning har Nintendo nästan helt valt att strunta i...

5
Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

NYHET. Skrivet av Adam Holmberg

Ju högre upp man kommer, desto hårdare faller man. Det är något King of Kong Billy Mitchell fått erfara de senaste två åren. Det var 2018 hans tidigare världsrekord i det...Loading next content