Svenska
Gamereactor
artiklar

Köpguide: Over-ear hörlurar

Efter att ha författat vår köpguide när det gäller trådlösa in ear-lurar med aktiv brusreducering har Petter även valt ut sina sex favoriter när det gäller over-ears...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här hittar du vår in ear-köpguide: Länk

Köpguide: Over-ear hörlurar

Supra Nitro-X (1899 kronor)
Denna produktkategoris vettigaste "budgetalternativ" stavas enligt mig Sound of Sweden som är svenska Supras hörlursmärke och som även tillverkar de hyllade in ear-lurarna Nero-TX. Nitro är deras direkta svar på framförallt Bose QC och det är en riktigt kvalitativ lur med superb ljudkvalitet och klart godkänd aktiv brusreducering. Designen är inget vidare och de ser ärligt talat riktigt billiga ut men ergonomin är fin och batteritiden likaså.

Köpguide: Over-ear hörlurar
Detta är en annons:

Sennheiser Momentum 3 (2990 kronor)
Av alla lurarna i denna köpguide är det helt klart den tredje upplagan av tyska Sennheisers hyllade Momentum-modell som känns mest påkostad i handen, sett till byggkvalitet och materialval. Ljudet är dessutom strålande med riktigt fin kontroll, god dynamik och strålande separation. Brusreduceringen är väl kanske inte lika bra som flertalet konkurrenter men som helhetspaket är det enkelt att plocka med denna lur i den här guiden.

Köpguide: Over-ear hörlurar

Bose 700 (3495 kronor)
Bose var inte bara branschledande när det kommer till aktiv brusreducering i över 15 års tid, de var mer eller mindre först m,ed funktionen som skulle komma att revolutionera hörlursvärlden fullständigt. Idag har blivit frånsprungna på så gott som alla områden men levererar med 700-serien en ytterst stabil och kvalitativ over ear-lur med fenomenal ANC, lekfullt och varmt ljud med trevlig dynamik och mängder av botten.

Köpguide: Over-ear hörlurar
Detta är en annons:

Bowers & Wilkins PX7 (4399 kronor)
PX7:orna kostar massor av pengar. Mängder. Närmare 4500 kronor för en hörlur innebär ju premiumsegmentet och även om det finns delar av konstruktionen här som inte riktigt lever upp till den höga prislappen, är ljudet och ergonomin verkligen något av det bästa som går att hitta i detta produktsegment. B&W närmar sig trådade hifilurar med balanserade kablar med en Bluetooth-lur, vilket i sig är ganska jädra märkvärdigt, och riktigt bra brusreducering.

Köpguide: Over-ear hörlurar

Yamaha YH-L700A (5890 kronor)
Om du söker efter den mest bekväma luren i hela segmentet som dessutom gör precis allting riktigt bra, då är det Yamahas dyra flaggskepp du ska kika in - som dessutom stoltserar med denna köpguides absolut fräckaste design. 70-tals-AKG-vibbarna är starka här precis som den punchigt attack-aktiga ljudbilden proppad med underbar dynamik och fantastisk kontroll. Brusreduceringen är ganska bra och batteritiden superb.

Köpguide: Over-ear hörlurar

Technics EAH-A800 (3490 kronor)
Bäst i test? Ja, Technics nya storsatsning på förstärkare och hörlurar har visat sig vara av det superba slaget och Bluetooth-lurarna EAH-A800 är inget annat än mästerliga, rakt igenom. Designen är väl kanske lite väl "typisk", eller kanske till och med "generisk" om vi ska vara elaka, men detta är samtidigt några av de mest bekväma lurarna du hittar inom detta produktsegment och ljudkvaliteten är verkligen rasande bra. Batteritiden är fenomenal precis som den aktiva brusreduceringen som slår allt annat i detta test och det är bara att konstatera följande: Technics regerar.

Här hittar du vår in ear-köpguide: LänkLoading next content