Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Kingdom Come: Deliverance II

Kingdom Come: Deliverance II

Vi har fått kolla in det kommande äventyret, och som för att göra allt bättre släpps det redan i år till både PC och konsolerna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kingdom Come: Deliverance var under utveckling en väldigt lång tid, och den då relativt okända utvecklaren Warhorse presenterade regelbundet imponerande tekniska genomgångar och försäkrade oss att de skulle leverera ett realistiskt, jordnära och historiskt korrekt rollspel utan drakar, troll och magiska krafter. En medeltidssimulator, helt enkelt.

Spelet blev en succé, även om de tekniska problemen var många, men konsumenterna runt om i världen var förlåtande och äventyret lyckades till och med sälja över sex miljoner exemplar, vilket är särskilt imponerande för en ny, innovativ serie.

Kingdom Come: Deliverance II
Warhorse har lyssnat noga till communityts feedback.

Denna prestation är inte mindre anmärkningsvärd när man betänker att spelet ännu inte är optimerat för Playstation 5 och Xbox Series S/X och därför fortfarande är fast i 30 bilder per sekund. Så vad har Warhorse gjort under de senaste sex åren då? Jo, de har arbetat hårt med Kingdom Come: Deliverance II, vilket precis har avslöjats. Vi har sett en liten gameplay-presentation och kan berätta allt om den här.

Detta är en annons:

Året är 1403 i Böhmen, någonstans runt staden Kuttenberg, och vi spelar återigen som den nu något mer erfarne men fortfarande lite gröne Henry, och tillsammans med Sir Hans har hans liv fått en ny riktning efter händelserna i det första spelet. Men naturligtvis går allt fel och Henry placeras återigen på en bana som för honom in i en brutal och våldsam sammandrabbning med stora politiska och militära krafter. Studion försäkrar att även om du inte har någon relation till Henry och Sir Hans så är detta ett utmärkt ställe att börja din medeltida resa på. Du behöver alltså inte ha spelat det första spelet, och det kanske du inte heller kommer göra (eftersom det alltså ännu inte har förbättrats på de senaste konsolplattformarna). Men allt tyder på att det här kommer att bli ännu en laddad, intensiv och framför allt realistisk berättelse med trovärdiga karaktärer, och det är hela poängen med Kingdom Come-serien.

Kingdom Come: Deliverance II
Den här gången kommer du kunna besöka en större stad.

Den här uppföljaren är mer ambitiös på alla tänkbara sätt. 250 anställda har arbetat i sex år för att ge spelet liv, och där föregångaren hade drygt tre timmars mellansekvenser, så finns det nu fem. Världen är också dubbelt så stor och innehåller för första gången en riktig stad, vilket utvecklarna hävdar var särskilt utmanande. Större värld, längre och djupare berättelse och mer innehåll, uppenbarligen utan att kompromissa med spelets ganska fria struktur.

Warhorse har fastställt att du först och främst kan bygga "din Henry" hur du vill, men samtidigt tillåter den här världen många olika typer av strategier, och det finns regler och konsekvenser i samhället som hjälper till att rama in hur du fattar beslut. Om du blir påkommen med att stjäla förändrar det hur människor i det specifika bysamhället ser på dig, och de kommer konfrontera dig. Även om du inte åker fast kommer folk att prata om ett rån och en okänd gärningsman. Warhorse verkar lägga stor vikt vid det empatiska samhället, och det kommer att bli intressant att se om de lyckas.

Detta är en annons:
Kingdom Come: Deliverance II
Striderna känns fortfarande tungt köttiga.

Det väldigt fysiska stridssystemet återvänder också, om än med några fler alternativ. Framför allt kan du nu komplettera ditt vapenviftande med krutpåkar, för under åren sedan det första spelet har de allra första skjutvapnen anlänt till Bohemia. Dessa är ganska rudimentära gevär som bara kan avfyras en gång innan fienden attackerar, men du kan även använda armborst i tuffa situationer.

Det fina med denna första titt på Kingdom Come: Deliverance II är att Warhorse verkar ha tacklat problemen som communityt klagade på. Nej, det kan inte konkurrera med moderna storspel när det gäller rena grafiska detaljer, men istället finns det ett djup, en nerv och en identitet som uttrycks genom musik, intelligent belysning och trovärdiga karaktärer. Warhorse utlovar också bättre ansiktsanimationer, men Kingdom Come: Deliverance II är ändå inte ett grafiskt kraftpaket, och det är inte heller utformat för att vara det.

Kingdom Come: Deliverance II
Snyggt, om än inte toppskiktet grafiskt.

Det faktum att det kommer ut i år till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X är överraskande i sig, och om det anländer i ett mer tekniskt polerat tillstånd än originalet så är vi härmed officiellt intresserade. Warhorse har något på gång här, och det finns nu med på listan över de mest efterlängtade spelen 2024 vad mig anbelangar.

Kingdom Come: Deliverance IIKingdom Come: Deliverance II

Relaterade texterLoading next content