Svenska
Gamereactor
nyheter

Kickstarter älskar spel

Spel samlar in mest pengar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Crowdsource-finansieringssiten Kickstarter har släppt lite information om vad människor finansierar via deras tjänst och lite överraskande är faktiskt spel det vi lägger våra pengar bakom i störst utsträckning. Under hela 2011 var intäkterna till spel på Kickstarter runt 3.5 miljoner dollar och hittils i år har det blivit över tio gånger så mycket. Alltså över 50 miljoner dollar, då är året ändå inte slut än.

Kickstarter är noga med att poängtera att allt tog fart på riktigt när Tim Schafer och Double Fine lade upp sin Kickstarter-kampanj för ett nytt peka och klicka-äventyr och efter det har det bara gått uppåt och uppåt. I spelkategorin räknas även kort och brädspel in, men om man separerar dessa från digitala spel har den digital varianten dragit in över 30 miljoner dollar hittils i år, medan de analoga spelen ligger på lite drygt 15 miljoner dollar.

Vänder man på det så är 47% av de bräd och kortspel som läggs upp på Kickstarter finansierade, medan bara 23% av de digitala spelen når sina finansieringsmål. Kickstarter säger att 2012 är spelens år och att 20 av 36 projekt som dragit in mer än 500 000 dollar är spel.

Kickstarter älskar spel


Loading next content