Svenska
Gamereactor
nyheter

Kan Wii bromsa Parkinsons?

Framtida forskning kan ge svaret

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En engelsk doktor har fått en stor summa pengar att spendera på forskning kring hur Wii-spelande kan inverka på sjukdomen Parkinsons. Hon tror på att det genom fysisk och psykisk ansträngning är möjligt att hämma förtviningen av nervceller i hjärnan.

Dr Cathy Craig, som leder forskningen, meddelar att deras förhoppningar är att utveckla fördelarna med teknologin bakom Wii för att utveckla ett system som är skräddarsytt för personer med Parkinsons. Detta skulle tillåta oss att analysera sjukdomen samtidigt som drabbade av Parkinsons blir mer aktiva och mår bättre, säger hon.

Karen Rose, som lider av sjukdomen Parkinsons, berättar att rörelserna hjälper mot stelheten och mjukar upp de muskler som annars har spasmer. Hon förklarar att Wii underlättar för henne och får henne att må bättre, då träningen anpassas efter hennes livsstil och medicinering.

Sannolikt är Wii inte ensam om att kunna hjälpa personer med Parkinsons, utan man kan anta att det samma även gäller för Microsofts Kinect och Playstations Move.

Kan Wii bromsa Parkinsons?


Loading next content